Iskusni golman Manuel Nojer je završio sezonu zbog teške povrede na skijanju, pa se Bajern našao u neočekivanom problemu u zimskom prelaznom roku i sportski direktor Hasan Salihamidžić je hitno morao da ga reši. Bajern je dugo birao golmana koji će naslediti Nojera do kraja takmičarske godine, možda i kada ode u penziju, a izbor je pao na čuvara mreže koji je samo dva leta mlađi od čuvenog kapitena Nemačke!

U pitanju je švajcarski golman Jan Zomer (34) koji dolazi iz Borusije Menhengladbah, kluba koji je jedva pristao da proda svog najboljeg igrača, ali je na kraju morao da mu izađe u susret jer ne zove svaki dan Bajern.

Minhenski klub će platiti osam miliona evra za Zomera, odnosno "dil" podrazumeva još 1.500.000 evra bonusa koje Švajcarac treba da ispuni i odnosi se na broj utakmica na golu Bajerna. Ugovor je potpisan do 2025. godine i biće zanimljivo videti da li će u tom periodu Zomer postati i prvi golman bavarskog kluba ili će se preseliti na klupu i prihvatiti da bude rezerva Nojeru, jednom od najvećih svih vremena.

Zomer je inače jedan od najboljih golmana Bundeslige već godinama, a za "Menš" igra od 2014. godine. Nastupao je na čak 335 utakmica i postao kapiten kluba, međutim ovde se njihova saradnja završava. Prethodno je Zomer branio za Vaduc, Grashopers i Bazel, a na golu Švajcarske stajao je 80 puta.

Podsetimo, spominjalo se da je opcija za Bajern i povratak Aleksandra Nibela sa pozajmice u Monaku, odnosno čak i dolazak hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Dinama koga je preporučio Oliver Kan. Ipak, odlučili su se za iskustvo.