FK Partizan smenio je Igora Duljaja u ponedejlak uveče. Na sednici Upravnog odbora crno-belih jednoglasno je doneta odluka o rastanku sa šefom struke koji je vodio ekipu u poslednjih 14 meseci.

U vreme zasedanja najvišeg klupskog tela, Duljaj je gostovao na televiziji K1 i nedugo nakon izlaska iz studija, sačekala ga je informacija o tome da je dobio otkaz. Na kraju emisije, on je bio upitan kako bi reagovao na vest o smeni i govorio je vidno pod emocijama.

"Morate da shvatite jednu stvar, mnogo puta smo to ponovili, Partizan je veći od svih nas. Ja sam samo mali deo istorije, šta god da bude - neka bude. Srce mi kaže da ću sutra voditi trening, e sad... Ako su ovi doneli odluku da ne budem, neka je vrate. Ja ne bežim. Znam da se brinu da sam možda izgubio svlačionicu, da igrači ne reaguju na mene, misim da greše, i te kako reaguju i da nije tako, povukao bih se odavno. Znam da igrači reaguju, bio sam uvek iskren sa njima, i kada je loše i kada je dobro, a ako ne bude tako, Partizan će imati navijača više, a to sam ja, gde god da se budem nalazio. Želim da stvarno taj stadion Partizana bude popunjen, da se vrate navijači. Da se sklone oni lanci i katanci, da roditelji sa decom sede, vide poznate igrače iz celog sportskog društva. Onog dana kada budemo jaki kao Sportsko društvo Partizan kao nekada, ponovo ćemo imati jak Partizan", poslednja je Duljajeva poruka u ulozi trenera Partizana.

Igor Duljaj
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

Tokom emisije, Duljaj je otvoreno govorio o razgovoru sa generalnim direktorom Milošem Vazurom i odnosu sa sportskim direktorom Ivicom Kraljem. Smenjen je nakon četiri uzastopna poraza, nakon što su crno-beli ostali bez šanse u borbi za titulu protiv Crvene zvezde i nakon što su u polufinalu protiv večitog rivala ispali iz Kupa Srbije, porazom u polufinalu.

Duljaj je naglašavao da ne želi da podnese ostavku, da hoće da se bori, ali je klub odlučio drugačije - i to jednoglasno. Pod vođstvom novog trenera, Alberta Nađa, debitovaće u četvrtak, u uakmici protiv Vojvodine.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES, Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved Igor Duljaj

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Duljaj i sudija Milan Ilić Kurir