FK Partizan smenio je Igora Duljaja na sednici Upravnog odbora kluba u ponedeljak. Umesto njega, tim će u nastavku sezone voditi dosadašnji pomoćnik, takođe igračka klupska legenda Albert Nađ.

Posle četiri poraza u nizu (dva od Crvene zvezde, po jedan od Čukaričkog i TSC-a), Duljaj će napustiti ekipu koju je formirao prošlog leta i sa kojom je tokom zimske pauze bio prvoplasirani na tabeli. Ipak, u prolećnom delu crno-beli su ispustili bodovnu prednost u odnosu na Zvezdu, uz navedena četiri poraza izgubio je i u meču protiv Napretka u Humskoj, a u jednom od derbija ispao je i iz Kupa Srbije.

Zbog svega toga, malo je iznenađenih rastankom kluba i trenera koji je u Humskoj ostavio dubok trag kao igrač, a kao šef struke vodio je ekipu od 1. marta 2023. do današnjeg dana, 29. aprila, kada je odradio poslednji trening u Sportskom centru "Zemunelo".

Prema sopstvenom priznanju, Duljaj je u toku današnjeg dana razgovarao sa generalnim direktorom kluba Milošem Vazurom, odbio je da podnese ostavku, ali nije dobio poverenje čelnika da nastavi sa ekipom. Vodio je crno-bele na 53 utakmice i ostvario skor od 32 pobede, sedam remija i 14 poraza, uz gol-razliku 103:72.

Partizan se oglasio saopštenjem

Kurir/Nemanja Nikolić Derbi Igor Duljaj

"Fudbalski klub ''Partizan'' obaveštava javnost da je Upravni odbor kluba na današnjoj sednici jednoglasno doneo odluku o smeni trenera Igora Duljaja. Nakon analize rezultata u proteklom periodu i aktuelnog stanja i izveštaja sportskog direktora Ivice Kralja, svi članovi UO saglasili su se da je neophodno da se preduzmu hitne mere u cilju stabilizacije igre i rezultata.

Pred ekipom su ključne utakmice u finišu takmičarske sezone, a kako aktuelni rezultati nisu u skladu sa zacrtanim ciljevima, doneta je odluka o promeni trenera. Ekipu će u preostalom delu sezone kao glavni trener predvoditi Albert Nađ, dosadašnji član stručnog štaba. Ovom prilikom FK Partizan želi da se zahvali treneru Igoru Duljaju na svemu što je učinio za klub i da mu poželi sreću i uspeh u daljoj karijeri."

Albert Nađ
MONDO/Stefan Stojanović 

Partizan će sledeću utakmicu igrati u četvrtak, protiv Vojvodine od 17 časova. Biće to drugi meč u kojem će kraj aut-linije biti Albert Nađ, jer je ovog meseca menjao Duljaja u 173. "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić".