Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas pri početku izgradnje Nacionalnog stadiona da će se finale UEFA Lige Evrope igrati 2028. godine u Beogradu.

"Biće 52 hiljade gledalaca, dogovorili smo sa Čeferinom i Lakovićem, hvala UEFA, dogovorili smo da 2028. godine da se igra finale Lige Evrope u Beogradu. Daćemo narodu da izabere ime, ja sam mislio Srbija, nek smisle...", rekao je Vučić i poručio da će stadion biti od 20 hiljada tona čelika.

"Sve mora da bude završeno do 1. decembra 2026. godine. Gledali smo sve stadione u Evropi. Mislimo da može da bude najlepši, a sigurno je u tri najlepša. Koji su uz njega? Ima mnogo lepih stadiona... Od većih, najlepši su stadion Real Madrida, naš je lepši od Vemblija, od Alijanc arene... Lep je i stadion Intera i Milana 'San Siro'. Ne znam koji još, možda novi Espanjolov, ali to je mali stadion od 30 do 35 hiljada stadiona", naglasio je predsednik Srbije.

"Nastavićemo da razvijamo infrastrukturu, a planiramo u budućnosti da se mi i Mađarska kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, kod nas zatvaranje. OFK Beograd će igrati u Zaječaru, pa će i Zvezda i Partizan gostovati tamo", dodao je Vučić.

Ministarstvo finansija Srbije Nacionalni stadion ministarstvo finansija

Prema ranije usvojenom planu španskog studija "Fenvik Iribaren", srpski Nacionalni stadion protezaće se na 32 hektara, imaće 4.500 parking mesta i biće jedan od najinovativnijih u Evropi. Cilj je da stadion "živi" 365 dana u godini i da pruža posetiocima različite sadržaje i onda kada ne bude na njemu fudbalskih utakmica i koncerata.

Kurir/Petar Aleksić Surčin, stadion,

Kurir/Petar Aleksić Surcin, stadion

Kurir/Petar Aleksić Surcin, stadion

BONUS VIDEO:

"SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE" Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom Kurir TV

(MONDO - M.V.)