Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona u Surčinu. U pitanju je velelepan objekat koji će se prostirati na 32 hektara, a na samom stadionu biće oko 52.000 mesta. Rok za završetak radova je 1. decembar 2026. godine, a već 2028. će se finale UEFA Lige Evrope igrati na njemu.

Uz predsednika Srbije u obilasku početka radova bio je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi koji je pohvalio što će naša zemlja dobiti Nacionalni stadion: "Kad dobijete stadione u Loznici, Zaječari… To su izuzetno lepi projekti na ponos nas. Dočekaćemo i Nacionalni stadion. Kad pitaju, šta će nam? Pa dobro, šta će nam onda sve. Kako ne treba, bićeš deo Evrope, biće funkcionalan stadion koji podrazumeva i koncerte, utakmice, druge vrste spektakala. Fenomenalna je stvar i mi iz fudbala smo presrećni što se san ostvaruje. Drago mi je da sam ovde i da vidim početak ostvarivanja ovih snova. I jedva čekam da za dve godine to bude gotovo i da nas učini ponosnim", poručio je Piksi.

S obzirom na to da su na projektu stadiona radili isti ljudi koji su realizovali i izgradnju čuvenog "kontejner" stadiona u Kataru, gde je Srbija izgubila od Švajcarske, Vučić je rekao Piksiju da se nada da će bolje igrati u Beogradu. "Meni je važno da ne izgubimo od Slovenije i Engleske!", poručio je pred polazak "orlova" na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Pogledajte fotografije sa početka izgradnje Nacionalnog stadiona:

Kurir/Petar Aleksić Surcin, stadion

Kurir/Petar Aleksić Surčin, stadion

BONUS VIDEO:

Surčin, stadion,  Kurir/Petar Aleksić

(MONDO - M.V.)