Fudbaleri Eibara nastavili su borbu za povratak u elitni rang španskog fudbala, pošto su u nedelju uveče savladali Amorebietu (5:0). Meč zbog kojeg se i dalje nalaze na tri boda iza Leganjesa i Valjadolida obeležio je ofanzivni vezni fudbaler Ager Akeče (30) golom sa bele tačke, verovatno jednim od najboljih koje ste videli.

Igrao se treći minut nadoknade u prvom delu meča kada je Akeče namestio loptu na belu tačku. Usledio je kratak zalet i šut, a lopta je u potpunosti prevarila golmana. Čuvar mreže promašio je stranu, a i da je pogodio to mu ne bi mnogo pomoglo. Akeče je šutnuo malo pored mesta gde se sastaju prečka i stativa, što je neodbranjivo za bilo kog golmana na svetu.

Snimci tokom utakmice otkrili su koliko je fenomenalan ovaj gol, ali je tek drugi ugao prikazao njegovu pravu lepotu. Navijači iza gola uspeli su kamerama mobilnih telefona da uhvate trenutak, pa ceo svet može da vidi kako je Ager Akeče pogodio za 2:0 i najavio ubedljiv trijumf. Pogledajte i vi:

Ova pobeda Eibar znači mnogo, jer su sada na trećoj poziciji na tabeli, sa tri boda manje od dve ekipe ispred. Do sada je u Segundi odigrano 38 kola, a kako ligu čine 22 ekipe ostalo je da Eibar odigra još četiri meča. Ukoliko bi na svakom od njih upisali trijumf imali bi dobre šanse da se vrate u društvu najboljih.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Penal koji je odveo Partizan u polufinale Kurir