UEFA mu ne dozvoljava da igra za Srbiju, a da li se sada Vladanu Kovačeviću otvara mesto među stativama reprezentacije Bosne i Hercegovine? Dan nakon što je novom selektoru Sergeju Barbarezu Miralem Pjanić saopštio da neće više nastupati za "zmajeve", sada je to učinio i Ibrahim Šehić. 

Golman Al Kaleja je prethodnih nekoliko godina bio standardan na golu reprezentacije, a pre toga je bio rezerva Asmiru Begoviću oprostiće se sa 35 godina i sa 55 nastupa u nacionalnom dresu. Njegove rezerve su bili Nikola Vasilj iz Sent Paulija i Kenan Pirić koji brani na Kipru za AEK Larnaku.

Sada se postavlja pitanje da li će Sergej Barbarez pokušati da pojača konkurenciju sa Vladanom Kovačevićem! Ovaj 26-godišnji Banjalučanin je već nekoliko godina u dresu Rakova jedan od najboljih golmana češkog prvenstva, a to što je bio na klupi selekcije BIH na mečevima sa Finskom i Italijom ga sprečava da zaigra za Srbiju. On je istakao da od dresa Srbije ne odustaje, videćemo da li će Barbarez probati da ga ubedi da promeni tu odluku.

"Ja samo mogu da kažem da to još nije zatvorena tema. I da ću s moje strane dati sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li će se to ostvariti, nije na meni, ali sve što je u mojoj moći i ljudima koji rade oko mene, daćemo sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li ću, to će budućnost da pokaže", ispričao je Vladan Kovačević u podkastu "Alesto" kod Aleksandra Stojanovića.

vladan kovačević
Profimedia 

"Danima mislim šta da kažem i kako da počnem. Neverovatnih 14 godina je prošlo od prvog poziva za najdraži dres. Baš kao što je moj otac izgubio život braneći našu domovinu i ja sam je branio na svoj način, najbolje što sam mogao. 55 puta ponosno nosio grb BiH. Zahvalan sam svima koji su me na tom putu pratili, moja porodica, prijatelji, treneri i saigrači, od mene ste napravili boljeg čoveka.A najveće hvala naravno ide najboljim navijačima BHF-u. Vi ste srce ove reprezentacije, hvala vam za sve. Najlepše uspomene sam doživeo, najveće radosti i tuge, uspeh koji te digne u nebesa i poraz koji osetiš u svakoj ćeliji svoga tela. Odlazak na Svetsko, Kirin kup, dva puta prvi u grupi B Lige nacija, otkinuti bodove svetskim i evropskim prvacima i još mnogo nezaboravnih pobeda i utakmica. Imamo mi još mnogo toga da pokažemo. Nadam se da će to biti ubrzo uz novog selektora koji nam je svima oduvek bio uzor! Sergej Barbarez i čitav stručni štab koji je prošao sve što igrači prolaze sad, biće vam najbolji mentori. Čuvajte nam Bosnu i Hercegovinu, a ja sam od danas najglasniji navijač. Volim te Bosno i Hercegovino. Jedna si Jedina", napisao je Šehić u svom oproštaju od nacionalnog tima. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Savo Milošević posle duze medijske pauze Kurir