Sada je zvanično, Kilijan Mbape će na kraju sezone napustiti Pari Sen Žermen. Sjajni francuski napadač je u javnom obraćanju otkrio da više neće igrati u pariskom klubu i da neće produžiti ugovor na kraju sezone. Sada ceo fudbalski svet očekuje da on ozvaniči saradnju sa Real Madridom, ali za sada se o tome nije oglašavao. Iako je rekao da napušta PSŽ, ni u jednom momentu nije pomenuo koja će mu biti sledeća destinacija.

"Uvek sam govorio da ću vam se obratiti kada dođe pravi trenutak. Želim da vam saopštim da je ovo moja poslednja sezona u Pari Sen Žermenu. Neću produžiti ugovor i ova avantura će se završiti u narednih nekoliko nedelja. Moju poslednju utakmicu na Parku prinčeva odigraću u nedelju. Borim se sa mnogo emocija. Imao sam priliku i veliku čast da budem deo najvećeg kluba Francuske i jednog od najboljih na svetu, koji mi je omogućio da dođem ovde i da osetim kako je to igrati u velikom klubu pod pritiskom. Rastao sam kao igrač, naravno uz neke od najboljih fudbalera u istoriji. Neke velike šampione. Sreo sam mnogo ljudi, sazrevao sam kao čovek, uz svu slavu i greške koje sam pravio", poručio je Embape.

Rođeni Parižanin je već 2013. sa samo 15 godina otišao u Monako, a sa 17 je debitovao za prvi tim. Sa timom iz kneževine je osvojio Ligu 1, oteo je trofej Parižanima, došao do polufinala Lige šampiona i onda otišao u redove PSŽ-a. Na kraju i pored šest titula sa PSŽ-om nije uspeo da dođe do onoga što se u tom klubu sanja, a to je titula prvaka Evrope. I sigurno je da će mu to ostati rana koja će ga boleti, iako je zaista dao sve od sebe da ne bude tako.

Već godinama se spekuliše da će Mbapeova sledeća destinacija biti Real Madrid, ali za sada on nije nikako otkrio koja će biti njegova sledeća destinacija. Ipak, teško je zamisliti da mu iko osim Florentina Pereza bude sledeći poslodavac. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Mbape čestitao rođendan Instagram