Neverovatno šta je sve doživeo Novak Đoković na meču drugog kola turnira u Rimu. Pobedio je Korentana Mutea 6:3, 6:1 i zakazao za nedelju meč trećeg kola sa Alehandrom Tabiljom, a iako rezultat to ne govori imao je dosta problema. Na samom startu meča je izgubio prva dva gema na svoj servis, a onda je rival krenuo da pravi cirkus.

Čim se Srbin vratio u meč i poveo sa 4:3 Mute se žestoko posvađao sa arbitrom meča, zatim je na početku drugog seta prekinuo poen kako bi se javio na telefon, a videli smo i kako sve vreme pokušava da slomi reket. U jednom trenutku je Mute čak i šutnuo mrežu. Posle svega Novak je posle meča istakao da mu nije bilo lako protiv ovakvog rivala. 

"Da drugačiji su mečevi od treninga, igrao sam protiv levorukog igrača. Nisam trenirao sa levorukima, trebalo mi je vremena da se priviknem na druge rotacije, izgubio sam dva gema na svoj servis na početku. On je dobro počeo, bio je dosta brz, pokrivao teren dobro. Od 3:1 sam počeo novi meč, izgubio sam do kraja samo jedan gem i idemo u novi meč. On je jako dobar igrač, ima jako dobru ruku, morao sam da budem fokusiran do kraja", rekao je Novak. 

Dugo nije bilo Đokovića na terenu, poslednji meč odigrao je 13. aprila u Monte Karlu, a sada je otkrio da je imao sumnje pre nego što je izašao na rimsku šljaku. I ne samo sada, već je priznao da uvek sumnja u sebe, pre svakog meča koji odigra. Zato je, valjda, i šampion.

"Da uvek imate sumnju, pred svaki meč manje-više. Samo je pitanje kako ćete da se nosite sa tim i kako ćete da ostanete tu. Kako ćete da se nosite sa vašim bićem, vašim umom. Ako dobijete tu borbu ona eksterna postaje mnogo lakša za vas i lakše pobedite na teren", rekao je Novak i napustio teren. 

X/Martinho/Screenshot Novak pogođen flašicom u Rimu

Posle samog meča je Novak preživeo još veći stres pošto je pogođen u glavu flašicom. Na kraju se ispostavilo da je jedan od navijača bio neoprezan i da mu je ispala flašica iz ranca. Ona je pogodila Novaka pravo u glavu, a turnir je posle svega morao hitno da se oglasi. Otkazana je Novakova konferencija za medije.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Trening Novak Đoković Košutnjak Kurir