Za mnoge je on karijeru počeo kao legenda poznate igrice "Fudbal menadžer" u kojoj je hteo da dođe iz kolumbijskog Envigada u Crvenu zvezdu ili Partizan, pa su mnogi te 2005. godine počinjali igranje tako što su ga kupovali i dovodili u Srbiju! Nekoliko godina kasnije se ispostavilo da nije talenat samo na igrici, pa ga je 2007. godine kupio Sent Ejten, a 2008. Porto.

Kada je Raul Meireleš otišao u Liverpul bilo je vreme da Guarin stupi na najveću scenu pa je 2012. stigao u Inter i pune četiri godine igrao za "nerazure". Uz Dejana Stankovića je odigrao sezonu i po, a onda ga i zamenuo u sastavu. Sada, deceniju kasnije izašao je pred medije i priznao da se bori sa demonima!

"Ja sam 100 odsto alkoholičar, priznajem. Ja sam zavisnik i na putu sam da se oporavim. Dopustio sam sebi u jednom momentu karijere da se opustim i navučem na piće. Napravio sam mnogo grešaka i pogrešnih odluka. Povredio sam mnogo ljudi uključujući moju porodicu i prijatelje. Neki moji ružni momenti su obeleženi na društvenim mrežama zbog alkohola. Udario sam u dno 2021. godine kada sam napustio Milionariose jer je moja zavisnost postala ozbiljna. Izgubio sam dostojanstvo i poštovanje moje dece", rekao je Guarin.

MN Press Guarin

PRETUKAO OCA, KRVAV BEŽAO POLICIJI! 

Defanzivni vezista sjajnog šuta je sa Portom osvojio Ligu Evrope i tri titule u prvenstvu, a posle Intera je iskoristio talas ogromnih ulaganja u kineski fudbal i u četiri sezone u Šangaju uzeo ogroman Novac, Posle dve godine u Brazilu gde jedva da je igrao došao je u Milionariose, a tamo umesto da trijumfalno završi karijeru osramotio se.

On je 2021. godine fizički napao i pretukao oca, a na društvenim mrežama se proširio snimak na kome se vidi kako izlazi krvav iz kuće i kako ga hapsi policija. Tada je policija istakla da je bio pod uticajem "supstanci", ali nije precizirano kojih. Na snimku je moglo da se vidi kako viče na policjajce u pocepanoj odeći.

"Nisam mogao da nastavim ovako, morao sam da potražim profesionalnu pomoć. Kucao sam na vrata pakla. Sad znam koji je pravi, a koji put je pogrešan. Moja dva straha su smrt i odlazak u zatvor, ali bez mog znanja sam živeo zatvoren u ćeliji. KAda sam bio pijan nisam znao koliko rizikujem", rekao je nekadašnji saigrač Nemanje Vidića, Aleksandra Kolarova i Zdravka Kuzmanovća iz dana u Interu.

Ipak mnogi bivši saigrači su ostali pored njega i bili su spremni da mu pomognu. Sada sa 37 godina u godinama kada mnogi još uvek igraju fudbal, Guarin se bori da se vrati

"Izgubio sam mnogo prijatelja, ali su mnogi ostali pored mene. Sada znam ko su mi pravi prijatelji koji žele da sam dobro i zdrav. Falkao, Hames Rodriges, Danijel Ospina i ostali saigrači iz reprezentacije su bili tu za mene kada mi je bilo najteže. Ostali su nestali bez reči. Nisu bili pravi prijatelji", navodi on.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 1