Srbija je izgubila od Engleske na Evropskom prvenstvu, a dan posle tog meča saopšteno je da je UEFA pokrenula postupak protiv naše reprezentacije zbog ponašanja navijača i određenih dešavanja sa tribina sa te utakmice. Stiglo je saopštenje uz poruku da će "informacije o ovom slučaj uda budu objavljene uskoro."

"Pokrenut je discciplinski postupak posle meča u Gelzenkirhenu. Optužbe protiv FSS tiču se ubacivanja stvari i prenošenja provokativnih poruka kojima nije mesto na sportskim događajima. Telo UEFA zaduženo za kontrolu, etiku i disciplinske mere (CEDB) doneće odluku uskoro. Uz to će da bude sprovedena i istraga povodom navedenog diskriminatornog ponašanja", stoji u saopštenju.

Po završetku utakmice usledilo je i "treće poluvreme". Prvo je ustanovljeno da je albanski novinar provocirao srpske navijače na stadionu i pokazivao "dvoglavog orla" zbog čega je FSS tražio da mu se oduzme akreditacija. Onda je on zapretio tužbom i pokrenut je postupak protiv njega, pa se onda oglasio i fudbalski savez tzv. Kosova i potvrdio da je podneo tužbu protiv FSS...

GEORGI LICOVSKI/EPA, Christopher Neundorf/EPA Srbija Engleska EURO2024

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Dušan Tadić izjava posle Srbija Engleska na Evropskom prvenstvu u fudbalu MONDO/Milutin Vujičić