Luka Modrić u suzama je napustio stadion Red Bul arena u Lajpcigu, jer njegov gol protiv Italije nije bio dovoljan da šampion Evrope padne, a da Hrvatska sigurno prođe u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Hrvatski veteran pogodio je u 55. minutu nakon što prethodno nije iskoristio penal, a onda je Italijan Matija Zakanji u osmom minutu sudijske nadoknade prelepim golom postavio konačnih 1:1, koji Italijanima znače pobedu, a Hrvatima su kao poraz.

"Ne znam šta da vam kažem, fudbaler je nekad okrutan, to se danas pokazalo, šta je - tu je. Nismo zaslužili da primimo ovaj gol, ali ako treba da padneš, to je na ovakav način kao što smo mi izgubili danas. Nije neka uteha, ali fudbal je okrutan", rekao je Luka Modrić posle svog 178. meča u dresu reprezentacije.

Navijači Hrvatske istakli su skandaloznu koreografiju pred meč, sa jasnom aluzijom na rat protiv iz devedesetih i ostaje da se vidi da li će UEFA reagovati i kazniti ih. Igrači su im ostali zahvalni za podršku. "Znali smo da su navijači iza nas, hvala im, žao nam je što nije bilo pobede, da odemo u drugi krug, ali što je - tu je". Pogledajte koreografiju:

Fabio Ferrari/LaPresse/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia, R.Petzsche / imago sportfotodienst / Profimedia Hrvatska navijači

Teško je Modrić govorio i kada su ga pitali za šanse za plasman i sa dva boda. "Teoretski (šansa postoji), ali nama se ništa nije poklopilo. Nekad nije suđeno, fudbal je okrutan".

Da li je ovo bio poslednji meč Luke Modrića u reprezentaciji? "Videćemo, nije sada vreme za te priče", rekao je Modrić. "Ja bih volio da mogu večno da igram fudbal, ali sigurno je da će doći trenutak kada ću morati da stanem. Nastaviću da igram i dalje i ne znam još koliko, pa ćemo videti. Stresno je, jer borili smo se kao lavovi, a fudbal je bio okrutan danas, kao i u našoj prošloj utakmici (protiv Albanije). Primili smo dva gola u poslednjim sekundama utakmice. Nekad ti fudbal da, nekad ti uzme, a izgubiti na ovaj način... Nismo izgubili, ali teško je naći neke reči da bih opisao svoje trenutno stanje, kao i stanje svojih saigrača".

Pogledajte gol koji je oduzeo Hrvatima pobedu protiv prvaka Evrope. Ovo je majstorija - delo Matije Zakanjija, na koju je Modrić imao primedbu da je viđena u predugačkoj nadoknadi vremena. "Gde je sudija našao osam minuta nadoknade?", zapitao je Modrić?

ABEDIN TAHERKENAREH/EPA Italija Hrvatska gol Zakanji

(MONDO - M.Š)