Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je Evropsko prvenstvo, nastup reprezentacije Srbije i remi protiv Danske u poslednjem kolu grupne faze. Taj osvojeni bod značio je i kraj takmičenja za "orlove", koji su grupnu fazu okončali sa dva remija i porazom.

Ipak, selektor Dragan Stojković prokomentarisao je da su bile i dobre stvari u igri reprezentacije, a da su mu osećanja pomešana nakon što reprezentacija nije uspela da savlada Dansku.

"Osećanja su pomešana. Žao mi je što nismo napravili mali korak da odemo dalje. Izuzetno sam ponosan na momke, ne sakrivamo glavu u pesak. Borili su se, istrčali mnogo kilometara. Teška utakmica večeras, 50-50. Oni su bili u prednosti jer su znali da ih nerešeno vodi dalje. Uradili smo sve da prođemo dalje. Odigrali smo dobro, nismo se obrukali i niko nas nije pobedio 5:0. Protiv Engleza mislim da smo zaslužili više od poraza. Ovo večeras je bilo izuzetno takmičarski. Tražio se jedan gol, nije moglo da bude šansi kao protiv Slovenije. Nije došlo do tog gola. Idemo dalje, glavu gore", kao optimistično rekao je selektor Stojković.

Kurir/Nemanja Nikolić Tuga igrača

Istakao je selektor Stojković i pozitivne strane u igri Srbije. "Momci zaslužuju čestitke za trčanje. Mesec dana smo radili na tome da popravimo defanzivni blok i to je bilo dobro na ovom turniru. Rezultatski da, razočaranje, ali nije kraj sveta. Pokazali smo dobro lice. Nismo se obrukali, to svi mogu da potvrde. Kad se takmičite... Veliki je uspeh za srpski fudbal da smo došli ovde posle mnogo godina. To niko ne sme da potceni. Jeste malo razočaranje zbog neuspeha, ali sigurno nije da ništa nije dobro i da ništa nije valjalo. Ovde je bila daleko bolja situacija zdravstveno, nisam imao problema kao u Kataru. Svesni smo činjenice da je svaka utakmica važna."

Prokomentarisao je selektor Stojković i to što je reprezentacija Srbije koristila veliki broj igrača u startnoj postavi tokom tri meča grupne faze. Na to se nadovezao raspletom u grupi... "Morate da osvežite ekipu sa par igrača. Vidim da i drugi treneri to rade. Normalne su te stvari u fudbalu. Svi su došli da igraju, nije mesto zagarantovano nikome. Grupa je bila takva da je jedan gol odlučivao, Danska i Slovenija idu dalje bez pobede. Igračima sve pohvale za ponašanje. Nije to normalan režim života. Treba da izvučemo neke pouke, da analiziramo... Nismo bili vreća za udaranje", rekao je selektor Stojković i osvrnuo se na podršku navijača: "Fantazija! I mediji, i navijači koji su došli. A sećate se da su svi govorili pred turnir 'Bez podrške'... Nije to tako, ljudi u Srbiji vole fudbal i reprezentaciju. Čini me ponosnim ovih 30-35 hiljada navijača. Zaista smo pokušakli sve i uradili smo šta smo mogli. Samo jedan gol je važan, čak ne ni dva."

MN Press Srbija danska EURO2024

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Čuju se zvižduci za igrače Srbije MONDO/Milutin Vujičić