Kapiten Srbije Dušan Tadić veoma je emotivno govorio posle eliminacije Srbije sa Evropskog prvenstva u remiju protiv Danske. Iako se trudio da ne bude iskren, jer je rekao da to nije dobro raditi, on je ipak u nekoliko trenutaka zastajao, tražeći reči. Iako se smejao, nije mu bilo do osmeha. Pre svega, kada je bio upitan za svoju ulogu i za to što je opet bio rezerva.

"Ne znam šta bih rekao, stvarno. Ako nešto kažem iskreno, onda ispadne da si ubio čoveka. Najbolje je da ništa ne pričam, jer eto, niko ne razume šta sam hteo da kažem, niti bilo šta. Mislim da nije poenta bila u Dušanu Tadiću, već je najbitnije zajedništvo, ovi momci, ali naravno da je najbitnije da kao jedan od lidera želiš da preuzmeš odgovornost, da si uvek na terenu, to je normalno i ljudski, ali dobro. Kod nas se neke stvari malo i okrenu, izvrnu. Da ne ispadne kako treba, pa mislim da ne treba biti iskren", kazao je Tadić.

Dušan Tadić
MN Press 

Da li će ikad želeti da odgleda ove tri utakmice? "Što da ne? Ali... Iz svake utakmice mogu da se izvuku dobre, loše stvari, ako težimo da idemo napred, treba napraviti dobru analizu i videti što je tako. Stvarno sam ponosan na ove momke jer su dali sve od sebe. Ubeđen sam u to, žrtvovali su odmore, klubovi ih evo zovu, govore im da imaju nedelju dana slobodno. Nije im lako, igramo godinu dana bez prestanka, ponosan sam jer dolaze i hoće da ginu"

Rade Bogdanović rekao da Tadić nije imao dobar tretman i da bi trebalo da napusti nacionalni tim zbog, kako je naglasio, "silovanja" koje trpi od selektora Stojkovića. Tadić je od novinara čuo tu izjavu, prenetu iz Beograda, pa zastao tražeći reči i pravu reakciju. "Kako je ovo teško... Samo sekund, izvinite", kazao je Tadić na to, pa se sabrao posle nekoliko trenutaka.

"Pogledajte Luku Modrića kod Hrvatske"

dusan-tadic.jpg
MONDO/Milutin Vujičić 

"Mislim da sam zaslužio bolji tretman, da bih mogao više da pružim ekipi, jer sam timski igrač, hoću da pomognem timu. Nisam bitan ja uopšte u ovoj priči, već je bitno šta donosiš i šta značiš na terenu. Da sam igrao više, mislim da bih mogao više da pružim, naravno. Odluka je takva, šta god da se dešava. Gledam u Hrvatskoj Modrića, tri godine je stariji od mene i uglavnom je svaku utakmicu na terenu, nebitno kakva da je situacija. Tu sam, igram koliko treba da igram i koliko mi se kaže, ja ću da igram i to je to".

Da li će igrati i dalje za Srbiju? "Videćemo, treba napraviti analizu i videti šta i kako", kratko je rekao Tadić, ostavivši odgovor za neko buduće vreme.

"Saznali smo postavu sat i po pred meč"

Da li mu je bilo jasno šta je selektor tražio cele utakmice? "Nismo znali postavu, saznali smo je sat i po pred utakmicu. Malo sam bio iznenađen, ali dobro, svi su momci tu, moraju da odgovore zahtevima i to je to"

Sat i po pred meč, koliko je puta saznao tako kasno sastav u karijeri? "Ne baš puno puta", dodao je kapiten Srbije.

Poslušajte i pogledajte Tadićevo obraćanje sa Alijanc arene, posle još jednog neuspeha Srbije:

Dušan Tadić izjava MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO - M.V/M.Š)