Stručni komentator Radio-televizije Srbije Rade Bogdanović nazvao je selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija sujetnim samoljubivim, neobjektivnim... Iako su voditelji prekidali i pokušavali da izbegnu njegove ocene koje prelaze na polje ličnog, on se teško zaustavljao kritikujući neuspeh reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu, sa kojeg je ispala remijem bez golova protiv Danske.

Komentarišući Piksijeva obraćanja posle eliminacije sa EURO 2024, Bogdanović je ironično započeo: "Selektor je to lepo ispričao, nahvalio se kao i svih ovih godina. Njegov najveći problem je što još igra fudbal, samoljubiv je, izuzetno sujetan i nije objektivan. On je selektor, zasmetala mi je njegova sujeta. Niko nije očekivao da nas neko udara kao vreću, ima milion i po evra godišnju platu".

Bogdanović nije dao voditeljima da ga prekinu. "Samo malo, on priča da je neko očekivao da nas udaraju kao vreću, selektore, pa doveli smo te da nas ne udaraju kao vreću, dali smo ti platu, ti novinari u Minhenu koji ne smeju da te pitaju, dali su ti da se digneš iznad tima, iznad FSS, niko ništa ne sme da te pita", dodao je Bogdanović.

Rade Bogdanović govorio je u studiju podjednako oštro da je kapiten Srbije Dušan Tadić bio "silovan" na turniru, optuživši selektora i za takav tretman "desetke" Orlova i rekordera našeg nacionalnog tima u broju odigranih utakmica.

Takođe, komentarišući još jedan neuspeh Srbije na velikom turniru, nekadašnji fudbaler rekao je da tri godine ponavlja isto o igri reprezentacije. U takvom, mučnom ambijentu koji je vladao i na stadionu, gde su fudbaleri Srbije izviždani od navijača, "orlovi" su završili još jedno veliko takmičenje koje nećemo pamtiti po dobru. Nažalost, ništa novo.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: Dolazak Novaka Đokovića na utakmicu

Novak Đoković  MONDO/Milutin Vujičić