Srbija je ispala sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj i skratila nam muke, makar što se kalkulacija tiče. Da se desilo da je Slovenija izgubila od Engleske kao što smo se nadali sada bismo navijali za Tursku i Portugal da pobede i pošalju nas u drugi krug. Ovako, samo gledamo fudbal.

Od 18 časova na programu je grupa E u kojoj se ama baš ništa ne zna. Igraju Slovačka i Rumunija, kao i Ukrajina i Belgija i tu su sva četiri tima sa po tri boda. Zatim od 21 čas gledamo mečeve Češka-Turska i Gruzija - Portugal.

NAJOPASNIJI MEČ EURA!

Belgija i Rumunija, EURO2024 (14).jpg
MOHAMED MESSARA/EPA 

Ako Slovačka i Rumunija odigraju bez golova 0:0 prolaze dalje bez obzira na to šta će se desiti na drugom meču. Zbog toga postoji velika bojazan od nameštanja utakmice i mnogo se govorilo o tome. Videćemo, ako ovde ne padne gol, pokrenuće to lavinu komentara.

FAVORITI NA IVICI

Belgija i Rumunija, EURO2024 (4).jpg
MOHAMED MESSARA/EPA 

Belgijance je šokirala Slovačka, Romelu Lukaku je dva puta slao loptu iza Martina Dubravke ali mu nisu priznati golovi. Ukrajince je Rumunija pregazila na startu i sada sa po tri boda ova dva tima moraju da pobede kako bi se nadali prolasku dalje.

OVO BI MOGAO DA BUDE STRAŠAN MEČ!

Gruzija i Češka, EURO2024 (1).jpg
Filip Singer/EPA 

Sa jedne strane Češka je jako tvrda selekcija i zamalo da otmu bod Portugalu, sa druge strane Turci su odigrali spektakularan meč sa Gruzijom pa izgubili od Ronalda i ekipe. Oba tima i dalje mogu dalje i ovde bi moglo da pršti!

KVIČA, HAJDE SAD!

12319601.jpg
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL 

Svima je ova Gruzija jako simpatičan tim! Imaju generaciju odličnih igrača, ali se još čeka da Kviča Kvarachelija pokaže kakva je zapravo "desetka". Sa druge strane Portugal je svoje odradio, već su prvi u grupi i verovatno će odmarati neke igrače. Teško da će među igračima za odmaranje biti Kristijano Ronaldo, on uvek juri neki rekord...

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Strahinja Pavlović izjava