Gotovo je, kraj! Tijago Alkantara je rešio da mu je dosta muke sa povredama i rešio je da se sa 33 godine povuče. Brazilac koji je nastupao za selekciju Španije igrao je za Barselonu, Bajern Minhen i Liverpul, ali je zbog čestim povreda odigrao manje od 500 mečeva u karijeri. U prošloj sezoni je odigrao samo jedan meč za Liverpul. U meču sa Arsenalom on je ušao u 85. minutu posle 284 dana pauze. To mu je ostao poslednji nastup u karijeri.

Sjajni tehničar bio je miljenik Pepa Gvardiole koji ga je iz B tima Barselone promovisao u prvi tim, a nakon što je sa Barsom osvojio četiri titule jedan kup, dva superkupa i jednu Ligu šampiona odveo ga je katalonski trener u Bajern. Tu je uspeo da osvoji sedam titula, četiri kupa i Lig šampiona 2020. godine. U Liverpulu je proveo četiri godine, mada je u samo prve dve sezone uspevao da odigra veći broj utakmica.

Alkantara koji dolazi iz fudbalske porodice odlučio se da nastupa za Španiju. Njegov otac Mazinjo osvojio je Svetsko prvenstvo sa Brazilom, a Alkantara je propustio da se pridruži generaciji Španije koja je dominirala dvehiljaditih, pa su mu ostala samo tri zlata sa juniorskih turnira sa "furijom".

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arenasport 1/printscreen Faul Aresnal Liverpul