Sjajna Angelina Topić! Srpska skakačica je na turniru Dijamantske lige u Parizu uspela da preskočio 198 centimetara i ponovo je izjednačila lični i nacionalni rekord. Mnogo puta do sada je skakala do 198 cenitmetara. a za mesec dana na istom mestu će na Olimpijskim igrama ciljati dva metra!

Turnir Dijamantske lige se održava na istom mestu na kome će biti održano takmičenje u atletici na Olimpijskim igrama, pa je to sjajan pokazatelj u kako je dobroj formi i koliko je spremna za takmičenje na OI naša Angelina. Sada je iz trećeg puta preskočila 198 centimetara. 

Na kraju je pokušala i na 201 centimetar, ali je to rušila tri puta i ostala je treća iza Ukrajinke Jaroslave Mahučim i Australijanke Nikole Olislgers. One će joj za mesec dana biti i najveća konkurencija za olimpijsku medalju, i već je nekoliko puta u karijeri delila pobedničke podijume sa njima. 

ANDREAS SOLARO / AFP / Profimedia Angelina Topić osvojila srebrnu medalju

Iako ima samo 18 godina Topićeva već ima dve medalje sa Evropskih prvenstava pošto je 2022. godine u Minhenu bila bronzama, a 2024. u Rimu srebna. Ovo će joj biti prve Olimpijske igre u karijeri, a u Dijamantskoj ligi je prošle sezone bila treća u svojoj disciplini. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RTS2 Angelina Topić sa srebrnom medaljom