Crvena zvezda je ovog leta ostala bez kapitena Aleksandra Dragovića i za sada deluje da će ga zameniti Nemanja Stojić, jedan od najboljih igrača TSC-a prošle sezone. Otkupljen je i Naser Điga iz Bazela, "vraćen" je sa pozajmice Stefan Leković, međutim neće biti iznenađenje ako štoperska linija Crvene zvezde dobije još jedno pojačanje.

Već duže vremena prati se slovenački reprezentativac Vanja Drkušić. Zvezda je neuspešno pokušala da ga dovede još zimus iz Sočija, potom mu je cena drastično skočila tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj gde je bio sigurno jedan od najboljih igrača Slovenije, međutim to je uticalo i da se poveća interesovanje sa "Marakane". Da li će Zvezda ponovo pokušati da ga dovede? Moguće je opet očekivat napad tokom jula.

"Ne želim da pričam o svojoj budućnosti. Mislim da je moj agent rekao da će ona da bude odlučena kroz dve nedelje. Samo toliko mogu za sada da vam kažem", poručio je Drkušić u izjavi za ruski "Metarejting", dok se pored Crvene zvezde za njega opasno sad interesuje i Zenit.

Drkušić (24) je inače iz Novog Mesta i ponikao je u Kršku. Kao tinejdžera spazio ga je holandski Herenven, ali nije dobio šansu kod njih, nego je potom išao u italijanski Rende, pa slovenački Bravo. Od januara 2022. godine je član Sočija koji je ispao iz Premijer lige Rusije. U ovom klubu Drkušić je odigrao 66 utakmica i postigao je četiri gola, a njegova cena sada je skočila na oko šest-sedam miliona evra.

Pored štopera, danas se piše i o interesovanju Crvene zvezde za levo krilo Hamarbija Viktora Đukanovića za koga je navodno već ponuđeno tri miliona evra.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde

(MONDO - M.V.)