Bivši srpski reprezentativac Nemanja Vidić jedan je od najboljih štopera 21. veka koji je osim po besprekornoj igri u odbrani, snazi i požrtvovanju, bio poznat i kao nezgodan karakter. Bilo je svedoka iz svlačionice reprezentacije Srbije koji bi potvrdili tu priču, a ništa se nije razlikovalo ni kada je nosio dres Mančester junajteda. Bio je kapiten slavnog kluba, ali pre svega lider kome niko nije smeo da se zameri.

Saigrači su ga poštovali, ali bilo je i onih koji su ga se plašili, prosto jer ne želite da uđete u "frku" sa njim. A da je bilo svađa, bilo je, međutim to se nikada nije osetilo na terenu, pa čak ni onda kada se dešavalo da Vidić prosto ne priča sa nekim od svojih saigrača.

"Sećate se Vidića? Tip je bio noćna mora... Ako se posvađa sa nekim, prestane da priča s njim. Sećam se da jedno vreme nije pričao sa Gigsom. To je potrajalo šest meseci...", ispričao je Vejn Runi u podkastu "Overlap" tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Nemanja Vidić nije pričao sa saigračima u Junajtedu
Paul ELLIS / AFP / Profimedia 

"Nije pričao sa Evrom mesecima takođe... Posvađa se sa nekim i više ne pričaju. Onda smo se i mi posvađali. Krenuli smo istim putem, zaustavio sam ga i pitao ga šta mu je? Rekao sam mu da mora da odraste. Kazao sam mu da smo saigrači. Gigs takođe nije hteo da priča s njim, pa je to isto trajalo mesecima. A pričamo o kapitenu!", dodao je Runi dok se Roj Kin, takođe bivši igrač Junajteda, smejao iz prikrajka i rekao da je to neverovatno detinjasto.

Vejn Runi je takođe dodao da te njegove "epizode" nikako nisu uticale na atmosferu u timu, niti su poremetile Mančester junajted rezultatski, pošto je bio profesionalac: "Svađao sam se ja i sa Fergusonom, ali kada dođe dan utakmice - protrčao bih kroz zid za njega!", objasnio je Englez razlog uspeha velikog kluba.

Podsetimo, Nemanja Vidić je u Mančester junajtedu igrao od 2006. do 2014. godine, dok je bio član još Crvene zvezde, Spartaka iz Subotice, Spartaka iz Moskve i Intera u kom je završio karijeru 2016.

BONUS VIDEO:

Kurir Nemanja Vidić igrao povređen

(MONDO - M.V.)