Slušaj vest

Dragan Stojković Piksi će ipak ostati selektor Srbije! To su najnovije vesti vezane za reprezentaciju naše države, a nakon Evropskog prvenstva vrlo je moguće da će prvi duel po povratku na klupu imati protiv šampiona Evrope! Srbija se pod vođstvom Piksija plasirala u Ligu A Lige nacija, a tu je dobila jako tešku grupu i prvi meč posle Eura igraćemo protiv Španije. Ukoliko Španci uspeju da pobede Englesku u finalu Eura u nedelju taj meč će dočekati kao šampioni Evrope. 

Srbija već u septembru igra dva meča, prvi na domaćem terenu sa Špancima, a onda tri dana kasnije sa ekipom koja nas je izbacila sa Eura Danskom u gostima. U sledećem "prozoru" za reprezentacije u Ligi nacija igraće se sa timom koji nas je izbacio sa dva Svetska prvenstva Švajcarskom u Srbiji 12. oktobra. Zatim 15. oktobra idemo na revanš "furji" u Španiju, a onda u novembru imamo dva jaka meča, sa Švajcarcima u gostima i sa Dancima na svom terenu. 

Time će se završiti Liga nacija, a dobar rezultat u ovoj pakleno teškoj grupi bi mogao da nam olakša plasman na Svetsko prvenstvo! Prema plasmanu u Ligi nacija ćemo se prema nekim najavama verovatno rangirati za šešire za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine, a do sada je naš tim imao uspeha u ovom takmičenju. Krenuli smo iz Lige C, pa smo odatle ušli u Ligu B, a sada debitujemo u najelitnijem rangu takmičenja. Ovo je raspored mečeva Srbije u Ligi nacija: 

  • 05.septembar, 20:45 Srbija - Španija
  • 08.septembar 18:00 Danska - Srbija
  • 12. oktobar 20:45 Srbija - Švajcarska
  • 15.oktobar 20:45 Španija - Srbija
  • 15.novembar 20:45 Švajcarska - Srbija
  • 18.novembar 20:45 Srbija - Danska

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Da li mislite da je Piksi odgovoran za neuspeh reprezentacije