Slušaj vest

Da li će Dragan Stojković Piksi ostati selektor Srbije? Nakon eliminacije "orlova" sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj činilo se da je rastanak neminovan, potom su se glave "ohladile" i to više nije toliko izvesno, dok ćemo više znati nako sastanaka koji su ove nedelje planirani u Staroj Pazovi.

Piksi će danas predati svoj izveštaj o radu reprezentacije Srbije, u petak bi trebalo da se sastane Izvršni odbor, a dok i dalje nije jasno da li će odlučivati o njegovoj daljoj sudbini - stižu prognoze ko bi mogao da ga nasledi. U javnosti se "vrtilo" nekoliko imena, od kojih i dalje niko zvanično nije kandidat, pa su se tako čak i u Hrvatskoj znali zabaviti razgovarajući o novom selektoru Srbije. I imaju zanimljiv predlog...

Autori sjajnog podkasta "Tribina" pre svega su u prvi plan istakli dvojicu kandidata: "Lev, Švajnštajger, Jokanović ili neko drugi? Od ljudi koji su se spominjali Jokanović je meni najlogičnije ime, lišen je nekih stvari koji su u srpskom fudbalu takve kakve su. I Veljko Paunović je isto vrlo dobar izbor zbog one generacije sa Novog Zelanda, koliko je značio za njih, koliko još znači i kako se ponašaju prema njemu. E pa sad, kad dođeš u pritisak, kad dođeš u okruženje skroz drugačije nego kod nas gde čuvamo selektora i kada je kriv i kada nije, stavlja se u neki balon, tamo je drugačije, direktniji su napadi", kazao je novinar Mihovil Topić, koga je kolega ipak podsetio da je slično i u Hrvatskoj bilo pre nego što je Zlatko Dalić doneo medalje.

Antonio Ahel/ATAImages Povratak reprezentacije Srbije u Beograd sa Evropskog prvenstva

Razgovarajući dalje o budućnosti srpskog fudbala, Topić je rekao da je za reprezentaciju Srbije najbolje da ubuduće igra u sistemu 3-4-2-1, zbog manjka brzine, razigravača poput Brozovića i igrača koji daje tempo, pa zato moramo da igramo sa dva zadnja vezna i dve desetke: "Meni su oni nekomplementarni, ne mogu da ubace najbolje igrače. Mi smo imali hrpu problema sa tim. Sećate se kad smo na silu ubacivali Kovačića, Modrića i Rakitića? Jedan na krilu, pa ovo, ono... Kad smo prihvatili da jedan mora na klupu, složilo se sve, pa je onda i Rakitić otpao posle toga. Igraj tu gde jesi", zaključio je hrvatski novinar.

Ostaje još da se vidi da li će Piksi "preživeti" na klupi Srbije jer je nedavno potpisao ugovor do 2026. godine, što bi značilo da u slučaju otkaza mora da mu se plati milionski iznos. Ali, hipotetički, ko bi bio dobar naslednik?

Anketa

Ko će biti novi selektor Srbije?


BONUS VIDEO:

MONDO Da li mislite da je Piksi odgovoran za neuspeh reprezentacije

(MONDO - M.V.)