Slušaj vest

Španija nije spavala prošle noći pošto se slavila titula šampiona Evrope, svuda osim u Baskiji gde su heroji postali izdajnici. Organizovan je spektakularan doček u Madridu za fudbalere koji su naciji doneli mnogo zadovoljstva u poslednji mesec dana, međutim nije sve prošlo kao po loju.

Pojedine fudbalere Španije je poneo trenutak, tako da će u danima koji slede sigurno uslediti izvinjenja i objašnjavanja da je "sve izvučeno iz konteksta", kako to već biva kada se danas pogreši. Pre svega će na udaru biti najbolji fudbaler Evropskog prvenstva Rodri koji je uzeo mikrofon i skandirao: "Gibraltar je Španija". Sve bi to prošlo bez prevelike pompe da i dalje igra u Španiji, a ne da je fudbaler Mančester sitija...

Da stvar bude gora po njega, više puta je poveo ovo skandiranje, posebno kada su ostali igrači počeli da izlaze na binu. U tome mu se pridružio i kapiten Alvaro Morata koji je bio među najraspoloženijima tokom slavlja, pošto je igrao i pevao na bini.


Videćemo da li će ovo imati posledice po fudbalere Španije koji su satima ostali sa navijačima u Madridu, a očekuje se da se ovih dana slavlje preseli i u njihove rodne gradove.

J.P. Gandul/EFE, JP GANDUL/EFE Španija slavlje

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Anketa ko je najlepši srpski fudbaler

 MONDO - M.V.)