Slušaj vest

Engleska je sanjala titulu prvaka Evrope i nije uspela da je dosanja, a odmah posle poraza od Španije 2:1 počeo je da izlazi i "prljav veš" iz svlačionice. Tako nije dugo trebalo da se otkrije da je dan uoči finala u Berlinu bilo veoma napeto u hotelu reprezentacije Engleske, pošto je veliki broj igrača okrenuo leđa Džudu Belingemu.

Jedan od najboljih fudbalera sveta prethodne sezone, koji je doneo pobedu protiv Srbije i "makazicama" sačuvao Englesku protiv Slovačke, poremetio je atmosferu u timu nepromišljenim potezom. Objavljena je "Adidas" reklama u kojoj je Belingem viđen kao spasilac Engleske, apsolutni heroj nacije, što se nikako nije dopalo njegovim saigračima jer je tako samog sebe isticao u prvi plan dok istovremeno u nekim drugim stvarima nije delio odgovornost.

"Atletlik" prenosi da sada u svlačionici ima saigrače koji ga ne vole preterano, spominju se Kol Palmer, Adam Vorton i Entoni Gordon, dok njegovim ponašanjem nisu presrećni ni lideri reprezentacije Hari Kejn, Kajl Voker i Deklan Rajs. To se na neki način odrazilo i na igru u finalu...

Christopher Neundorf/EPA, CLEMENS BILAN/EPA Španija Engleska

Njegovim saigračima smeta što Belingem konstantno "glumi" pred kamerama, čak je na kraju meča išao svima i čestitao na dobroj partiji i tešio ih kao da je kapiten, a svakako da ni povik "ko drugi", nakon gola Slovačkoj, nije pomogao. Istovremeno, Belingem je pokušavao da izbegne sve medijske obaveze kada je situacija bila problematična, tako da su pred kamere išli daleko neiskusniji reprezentativci koji su pobesneli zbog toga.

Videćemo kako će se ovo ubuduće odraziti na igre reprezentacije Engleske u kojoj bi duže od decenije Belingem trebalo da bude važan šraf, a već sada na početku ima "štucanja".

BONUS VIDEO:

Kurir Mitros on fire engleska verzija

(MONDO - M.V.)