Slušaj vest

Selektor Engleske Garet Sautgejt podneo je ostavku uprkos plasmanu njegovog tima u finale Evropskog prvenstva. Sautgejt je već poručio da ga zanima samo titula, tako da je odlučio da ode sa kormila sa reprezentacije posle poraza od Španije (2:1), pokazavši da i te kako ima obraz.

Sautgejt je selektor Engleske bio još od 2016. godine, kada je "nasledio" funkciju nakon dobrog posla odrađenog u mladoj reprezentaciji. "Gordi Albion" je vodio na 102 utakmice u prethodnih deset godina i pamtiće se da je sa njim na čelu Engleska stizala do dva finala Evropskog prvenstva (poraženi i od Italije i od Španije), dok ima i jedno polufinale Svetskog prvenstva, odnosno najbolji plasman je četvrto mesto 2018. u Rusiji.

Što se tiče turnira u Nemačkoj, Sautgejt je sa Engleskom ostvario pobedu nad Srbijom u grupnoj fazi, remizirao je sa Slovenijom i Danskom, a onda je jedva prošao Slovačku, Švajcarsku i Holandiju da bi ih na kraju zaustavila Španija. Tokom čitavog turnira bio je kritikovan zbog lošeg fudbala koji igra Engleska, dok je pred finale izbio i skandal sa Džudom Belingemom.

"Kao ponosni Englez, bila mi je čast života što sam igrao i trenirao Englesku. To mi je sve značilo u životu i sve sam dao. Ali, vreme je za promene, vreme je za novo poglavlje. Nedeljni meč u Berlinu protiv Španije bio je i moj poslednji kao selektora Engleske", objavio je Garet Sautgejt.

Ostaje da se vidi ko će ga naslediti, čini se da već Sautgejt predlaže svog pomoćnika Stiva Holanda, dok stižu informacije i da bi doskorašnji selektor Engleske mogao na klupu Mančester junajteda umesto Erika ten Haga.

BONUS VIDEO:

Kurir Mitros on fire engleska verzija

(MONDO - M.V.)