Slušaj vest

Traje potraga Crvene zvezde za poziciju levog krila u timu Vladana Milojevića naredne sezone, a u javnost je isplivalo novo ime - istina, ime igrača koji neće pojačati redove srpskog šampiona. Krilni napadač Rigoberto Rivas (25) iz Hondurasa odlučio je da umesto u Beograd ode u Empoli i tako pojača tim iz Serije A.

Kako prenose mediji iz Hondurasa, dosadašnji fudbaler turskog Hataja želi da ostavi dublji trag u italijanskom fudbalu, a ovo će mu biti druga šansa u karijeri za tako nešto. Rivas je rođen u gradu Balfate u Hondurasu, ali se sa 11 godina preselio u Italiju gde je njegova majka još ranije emigrirala kako bi pronašla posao. Ponikao je u redovima Fiorentine, igrao za manje klubove poput Sestesea i Prata, bio član Intera iz Milana, išao na pozajmice u Brešu, Ternanu i Ređinu, a u tom klubu ostavio je i najbolji utisak tokom karijere. Ipak, prethodna sezona u Turskoj pomogla mu je da privuče pažnju timova iz Serije A, ali i Crvene zvezde koja je pokušala da ga angažuje.

Tokom jedine sezone van Italije Rigoberto Rivas je odigrao 32 meča za Hataj u svim takmičenjima, uz učinak od pet pogodaka i četiri asistencije. Najčešće je nastupio na mestu levog krila, ali je povremeno igrao kao levi bek ili desno krilo. Da stvari budu čudnije, nekoliko puta je nastupio i kao desni bek u redovima turskog tima.

Rivas je već godina u nacionalnom timu svoje zemlje, za reprezentaciju do 23 godine odigrao osam mečeva i nastupio je na Olimpijskim igrama u Tokiju pre tri godine. Od 2019. godine je seniorski reprezentativac Hondurasa i do sada je nastupio na 21 meču za svoju reprezentaciju, bez postignutog gola.

Crvena zvezda će očigledno morati da nastavi potragu za krilnim napdačem koji će popuniti mesto u timu Vladana Milojevića. Tokom leta je već stigao Puma Rodrigez, ali su propali pokušaji da se angažuju Giorgi ArabidzeFakundo Tores, Viktor Đukanović, Felisio Milson, Lorenco Enali... Da li Zvezdi ponestaje rešenja?

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde