Slušaj vest

Partizan je pobedio Jedinstvo u Ubu (4:0), Crvena zvezda je odigrala nerešeno protiv lučanske Mladosti na Marakani (2:2) i posle dva odigrana kola u domaćem šampionatu crno-beli su prvi sa šest bodova, dok crveno-beli imaju četiri. Upravo je to bilo i jedno od pitanja za Aleksandra Stanojevića na konferenciji za medije.

Posle uvodnog dela i priče o meču jedan od novinara mu je rekao da je "upravo završen meč Zvezde koja je igrala nerešeno i da Partizan sada ima prednost na tabeli". Zastao je, pa reagovao na tu informaciju. "Videli ste Vojvodina kako igra, znate, ima dosta teških mečeva. Ne bih samo Zvezdu apostrofirao. Biće liga teška. Vojvodina, TSC, ima dosta klubova. Biće tu još iznenađenja od nekih manjih. Ne bih komentarisao to na taj način", odgovorio je Stanojević.

Pre tog dela je pričao o samoj utakmici i imao je samo reči hvale na račun rivala. "Bili smo od početka utakmice fokusirani, ušli dobro u meč, kontrolisali smo, Jedinstvo je opasno iz tranzicija, ima svoj stil. Uspeli smo da ispariramo i da na naš kvalitet postignemo golove."

MN Press Partizan

Dopala mu se atmosfera na stadionu "Dragan Džajić" u Ubu. "Prvi put sam ovde, stvarno je bio prelep ambijent, baš mi je drago da smo ovde igrali meč. Pun stadion je bio, dosta naših navijača, hvala im na divnoj podršci. Sve je prelepo bilo".

Nije hteo previše da priča o trijumfu. Kao što smo poraz brzo arhivirali, tako i ovo. Idemo dalje, potreban nam je kontinuitet. I dalje se tražimo, nadam se da ćemo uskoro da se 'nađemo'".

Jedno od pitanja bilo je i kako je uspeo da podigne ekipu posle ubedljivog poraza od Dinamo Kijeva (6:2) u kvalifikacijama za Ligu šampiona. "Stvarno smo danonoćno radili i spremali se za izuzetno težak način igre protivnika koji igra specifično, u rombu. Promenili su formaciju za ovaj meč, imaju dosta igrača u sredini. Dosta smo se pripremali i radili na ovome. Vidim da su momci fokusirano ušli. Ne postoji čak ni sadašnjost u fudbalu, to je već prošlost. Čeka nas još teških mečeva verovatno i poraza. Imamo iskustvo, navikli smo, idemo dalje", zaključio je Stanojević.

BONUS VIDEO:

MONDO Aleksandar Stanojević