Slušaj vest

Novi trener Ajaksa Frančesko Farioli odlučio je da napravi ozbiljan rez i četvorici fudbalera saopštio je da su otpisani uoči revanša sa Vojvodinom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. U pitanju su hrvatski reprezentativac Borna Sosa (koga su prošlog leta platili osam miliona evra Štutgartu), kao i još Benjamin Tahirović, Silvano Fos i Oven Vijndal.

Svu četvoricu, Ajaks je poslao u mladi tim i time im je stavio do znanja da je za sve najbolje da odu tokom leta, pa će sada početi potragu za novom sredinom. "Ajaks im time poručuje da za njih nema budućnosti u klubu", piše renomirani holandski portal "Voetbal International" i dodaje da su se Farioli i direktori za taj potez odlučili kako bi ostavili prostora za nove igrače koje žele da dovedu tokom leta.

Najmanji problem za pronalazak nove sredine imaće svakako Borna Sosa, koga žele Borusija Dortmund i Atalanta, pošto veruju da može da se vrati na nivo iz Štutgarta. Prethodna njegova sezona u Amsterdamu bila je katastrofalna, kao i čitavom klubu, ali novog trenera nije ubedio da zaslužuje još jednu šansu.

Videćemo da li bi novonastala situacija u Ajaksu mogla da poremeti svlačionicu, što ne bi bilo loše za Vojvodinu koja će u četvrtak (20.00) u Bačkoj Topoli pokušati da preokrene rezultat nakon poraza od 1:0 u Amsterdamu.

Ako prođe dalje, Vojvodina će igrati sa Panatinaikosom ili Botevom iz Plovdiva, dok ako ispadne u Konferencijsku ligu rivali su Maribor ili Univarzitatea.

BONUS VIDEO:

Kurir Vojvodina, finale kupa

(MONDO - M.V.)