Slušaj vest

Srpski reprezentativac Strahinja Pavlović postaće novi član Milana pošto je u utorak obavio lekarske preglede i sada je preostalo još samo zvanično predstavljanje na "San Siru". Tražili su ga i u Premijer ligi, ali je Pavlović hteo samo u Milan koji je na kraju uspeo da spusti cenu sa 30, na 20 miliona evra - gde ni Salcburg nije nezadovoljan.

Njegov transfer privukao je veliku pažnju u Italiji, tako da su novinari "Gazete delo sport" kontaktirali i selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija koji je imao samo reči hvale za igrača kog je doveo "savetnik" Milana Zlatan Ibrahimović. Najavio ga je već kao veliko pojačanje "rosonera" i sada će od Pavlovića sigurno biti još veća očekivanja, pošto novi trener Paulo Fonseka planira da ga odmah stavi u prvu postavu tokom predsezone.

"Pavlović nije samo defanzivac, već pravi ratnik. On će biti veliko pojačanje za Milan. Tokom Evropskog prvenstva pitao me je za savet, i rekao sam mu da bih izabrao Milan. To je veliki klub, a Serija A je prava škola za defanzivce", rekao je Piksi i objasnio je Italijanima da su dobili igrača koji može da igra u liniji sa trojicom ili četvoricom.

"Ima sve što je potrebno da postane odličan defanzivac, uključujući snažan karakter. Odličan je u defanzivnim zadacima, ali i u otvorenoj igri, a poseduje sjajnu levu nogu. Milan ga je dobio za džabe. Biće vrhunsko pojačanje."

Interesantno je da Pavlović nije dobio naročito veliku platu u Milanu, daleko veću su nudili klubovi iz Engleske, ali će i sa 1,5 miliona evra po sezoni biti zadovoljan u jednom od najvećih klubova sveta. To je ipak odlučilo da izabere Italiju, a novac će svakako doći kasnije.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Strahinja Pavlović izjava

(MONDO - M.V.)