Slušaj vest

Fudbaleri Čelsija pripremaju se za novu sezonu u engleskom fudbalu, a novi trener kluba Enco Mareska ima ogroman tim na raspolaganju - trenutno su pod ugovorom sa ekipom čak 44 fudbalera koji se mogu smatrati prvotimcima, a na pragu je još jedan veoma važan potpis. Navodno će Čelsi potpisati ugovor sa napadačem Samuom Omorodionom, koj iće biti jubilarni 45. fudbaler tima u ovom trenutku. I deluje da je od svih u klubu samo Đorđe Petrović višak!

Prethodnih nedelja stizale su informacije da talentovani srpski golman nije u planovima kluba, jer se novom treneru ne sviđa način na koji on učestvuje u igri. Mareska želi da u potpunosti promeni stil igre iz prethodne sezone i da napade počinje iz poslednje linije, za šta mu nije potreban Petrović - iako je on bio jedan od najboljih prvotimaca u prethodnoj sezoni, svojoj debitantskoj u Engleskoj.

I dok je Srbina precrtao, sa ostatkom tima Mareska nema pojma šta da radi. Pominje se da bi Atletiko iz Madrida mogao da odvede Konora Galagera, ali tu se praktično i završava priča o izlaznim transferima. Čak i neke velike zvezde poput Kepe Arizabalage ili Romelua Lukakua ne znaju gde će igrati naredne sezone, jer za sada nema konkretnih razgovora o njihovom odlasku iz Čelsija.

Za sada se pominje ni koji bi klub bio zainteresovan da odvede Đorđa Petrovića iz Londona, ali je gotovo pa sigurno da će mu biti bolje na nekom drugom mestu. Novi trener ne veruje u njegove kvalitete, a trenutno na raspolaganju ima čak sedmoricu golmana pa je jasno da će se teško odlučiti da srpskom reprezentativcu ponudi drugu šansu.

  • Golmani: Robert Sančez, Filip Jorgensen, Markus Betineli, Đorđe Petrović, Lukas Bergstom, Edi Bič, Kepa Arizabalaga
  • Odbrana: Aksel Disasi, Mark Kukurelja, Tosin Adarabio, Benoa Badiašil, Levi Kolvil, Trevor Čaloba, Ben Čilvel, Ris Džejms, Malo Gusto, Vesli Fofana, Džoš Ačeampong, Bašir Hamfris, Kejleb Vili
  • Vezni red: Enco Fernandez, Lesli Ugočukvu, Kerni Čukvuemeka, Kristofer Nkunku, Kol Palmer, Kirnan Devsburi-Hol, Konor Galager, Mojzes Kaisedo, Ćezare Kasadej, Omari Kelimen, Renato Veiga, Romeo Lavia, Tino Anjorin
  • Napad: Rahim Sterling, Mikajlo Mudrik, Noni Madueke, Nikolas Džekson, Armando Broha, Tajrik Džordž, Dejvid Vašington, Mark Guju, Angelo Gabrijel, David Datro Fofana, Romelu Lukaku

Samo tokom ovog leta Čelsi je doveo četvoricu novih fudbalera, dok su se četvorica vratili sa pozajmica. Tako je Enco Mareska dobio ogroman igrački kadar koji treba da složi pred novu sezonu, a pitanje je da li će mu to poći za rukom u izuzetno teškom takmičenju kakva je Premijer liga.

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Mančester siti crvena zvezda