Slušaj vest

Srpski internacionalac Luka Jović dao je prvi gol za Milan sa novim brojem "devet" na leđima. On je bio strelac u meču protiv Monce na tradiocionalnom pripremnom turniru "Trofej Silvija Berluskonija", a njegov tim pobedio je 3:1.

I ove sezone Jović će imati ulogu "džokera", kao i u većem delu svoje karijere, a da je potpuno spreman i motivisan pokazao je udarcem na odbijenu loptu i golom u 47. minutu. Samo dva minuta ranije, on je ušao u igru umesto novog Milanovog centarfora, Alvara Morate.

Trofejni Španac, aktuelni šampion Evrope sa Španijom, iskoristio je kratki odmor posle Evropskog prvenstva i pridružio se novim saigračima u timu Paula Fonseke. Zauzeo je bivši napadač Reala, Atletika, Juventusa i Čelsija dres sa brojem "sedam", čime je "devetka" ostala slobodna posle odlaska francuskog veterana Olivijea Žirua (37) u Los Anđeles.

Gianluca Ricci/IPA Sport/ipa-age / Shutterstock Editorial / Profimedia, Gianluca Ricci/IPA Sport / ipa-a / PA Images / Profimedia Luka Jović

Milan će u novoj sezoni nastupati u Ligi šampiona i uz Jovića će u eliti igrati i Strahinja Pavlović, reprezentativac Srbije koji je ovog leta došao iz Red Bul Salcburga. I on je kao i Jović zaigrao protiv Monce od 46. minuta.

Simbolično, bio je ovo duel dva Berluskonijeva kluba - jednog u kojem je pravio super-timove i osvajao Evropu decenijama i drugog u kojem je učestvovao u usponu sve do Serije A. Berluskoni je preminuo prošlog juna, 2023, u 87. godini.

Instagram/sofijamilo OD ODOGA VAM NEĆE BITI DOBRO: Sofija Milošević u crnoj haljini pokazala BUJNI DEKOLTE (VIDEO)