Slušaj vest

Trener Partizana Aleksandar Stanojević zatražio je novu opciju na mestu centralnog veznog, čim je po treći put preuzeo crno-bele, a deluje da će mu klupska uprava sredinom avgusta ispuniti tu želju.

Nakon što su propali pregovori oko Ifeta Đakovca, prvotimca TSC-a iz Bačke Topole koji je bio prva želja novog stručnog štaba u Humskoj, Partizan je morao da se okrene drugim opcijama. Rešenje je pronađeno na Banovom brdu, u vidu Stefana Kovača (25), koji bi trebalo da popuni deficitarnu poziciju "box to box" igrača, odnosno "osmice" kako se to u žargonu govori.

Kovač bi trebalo da bude jedno od najbitnijih letnjih pojačanja Partizana jer po svojim fizičkim karakteristikama može da odgovori zahtevima Aleksandra Stanojevića, a očekuje se i da dobije mnogo slobode na sredini terena. U timu Partizana Stefan Kovač bi igrao u paru sa još jednim veznim igračem, koji bi imao defanzivnije zadatke i njemu dozvoljavao da sa više prostora organizuje napade crno-belih.

Novi fudbaler Partizana deo staža u mlađim kategorijama proveo je u Crvenoj zvezdi, bio je na pozajmici u IMT-u dok je ekipa sa novog Beograda igrala u Srpskoj ligi, a zatim je punu afirmaciju stekao u Čukaričkom čiji je prvotimac od 2019. godine. Predstavljao je Bosnu i Hercegovinu u nekoliko uzrasta, uz ukupno 14 nastupa, ali još čeka na seniorski debi za reprezentaciju.

MN Press Stefan Kovač

Stefan Kovač odigrao je za Čukarički čak 183 utakmice, dao 20 golova, 14 puta asistirao ima iskustvo nastupa u grupnoj fazi-evro takmičenja, stečeno prošle sezone, u Konferencijskoj ligi.

Fudbaleri Partizana u sredu putuju na revanš Luganu u Švajcarku u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a dan pred put trener crno-belih održao je burno obraćanje javnosti, mada nije govorio o transferima.

BONUS VIDEO:

MONDO Aleksandar Stanojević