Slušaj vest

Fenerbahče je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona u dvomeču protiv Lila ukupnim rezultatom 2:3 i nastaviće sezonu u Ligi Evrope. Tim Žozea Murinja primio je u Istanbulu gol u 118. minutu od francuskog tima, udarcem Kanađanina Džonatana Dejvida u 118. minutu iz penala, u trenutku u kojem su gosti imali igrača manje zbog isključenja defanzivca Ajse Mandija u 109. minutu.

Pogledajte gol odluke - udarac Kanađanina za muk na stadionu "Šukru Saračoglu", na koji je Žoze Murinjo došao ovog leta za godišnju platu od 11 miliona evra, ali nije uspeo da uvede ekipu u novu, reformisanu Ligu šampiona. Pred njim će sada biti važan cilj u domaćim okvirima, da Fenerbahče prvi put postane prvak Turske od 2014. godine.

Srpski internacionalac Dušan Tadić igrao je za Fenerbahče 85 minuta i u trenutku njegovog izlaska sa terena rezultat je bio 0:0. Usledila je eksplozija oduševljenja u Istanbulu kada je Dijakite autogolom doneo Turcima vođstvo i produžetke. A, onda se dogodio hladni tuš i selidba ambicioznog kluba u Ligu Evrope, u koju će ući direktno, bez učešća u plej-ofu.

Dušan Tadić
Ahmet Okatali / AFP / Profimedia 

Dušan Tadić će ove sezone prvi put u karijeri biti posvećen samo klupskim obavezama, jer se prošlog meseca definitivno povukao iz reprezentacije Srbije. U međuvremenu se vratio u Istanbul sa neuspešnog Evropskog prvenstva za Srbiju i započeo saradnju sa dvostrukim osvajačem Lige šampiona, koji ni ove sezone neće biti deo najjačeg takmičenja.

PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia, Ahmet Okatali / AFP / Profimedia Dušan Tadić i Žoze Murinjo

Bonus video: Emotivna ispovest Tadića novinarima na Evropskom prvenstvu

MONDO/Milutin Vujičić Dušan Tadić izjava 2