Slušaj vest

Jedinstvo iz Uba odlučio je da smeni trenera Ivana Radovanovića posle četiri kola Superlige. Samo jedan dat gol na otvaranju nove sezone i četiri teška poraza naterala su i Nemanju Matića da posegne za čuvenom "šok terapijom", tako da Radovanović više neće sedeti na klupi debitanta u najjačem domaćem takmičenju.

Interesantno je da Radovanović zapravo i nije bio trener Jedinstva, pošto zbog manjka "pro licence" nije mogao da se vodi kao šef stručnog štaba. Na utakmici Jedinstva protiv Zvezde se u zapisniku vodio kao igrač, da bi mogao da sedi na klupi Ubljana, dok je formalno ulogu trenera obavljao Slaven Kovačević. Nije poznato da li će upravo Kovačević "naslediti" Radovanovića ili će se uprava odlučiti za neko sasvim drugačije rešenje.

Radovanović je inače prošle sezone stigao u Jedinstvo kao iskusni fudbaler sa preko 300 utakmica u Italiji, a potom je kao trener trebalo da pomogne ekipi svog nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Nemanje Matića. Komplikovan raspored na početku godine i nestrpljenje uprave kluba sa stadiona "Dragan Džajić" dovelo je do brzog rastanka.

Podsetimo, Jedinstvo je od Crvene zvezde i Partizana izgubilo sa po 4:0, dok nije mnogo više pokazalo ni protiv daleko slabijih rivala Mladosti iz Lučana (2:1) i Železničara (1:0).

Radovanović je inače drugi smenjeni trener ove sezone pošto je pre toga Mladost dovela Lalatovića umesto Joksimovića.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde

(MozzartSport/MONDO/Milutin Vujičić)