Slušaj vest

Bajke ponekad nemaju srećan kraj, pa je tako priča između Ivana Perišića i splitskog Hajduka završena neslavno. Umesto da postane legenda kluba postao je jedan od najvećih promašaja kluba. Došlo je do razlaza i naredni korak u karijeri mogla bi da mu bude ni manje ni više nego Barselona!

Prema informacijama koje je objavio španski "Mundo deportivo" kontakti su već uspostavljeni. "Posle problema sa dovođenjem Nika Vilijamsa i Kingslija Komana Barselona se okrenula Perišiću. Čim su se pojavile informacije da odlazi trener Hansi Flik ga je pozvao da dođe", stoji u tekstu španskog lista.

Navode da bi to što ima 35 godina mogao da bude jedini problem. "Godine bi mogle da mu budu hendikep, ali u isto vreme možda to bude i nešto dobr. Barsa ima tim koji je previše mlad i potreban je neko ko donosi iskustvo", piše u tekstu.

MN Press Ivan Perišić

Perišić je prošao mlađe kategorije splitskog Hajduka, ali je debitovao u Sošou. Nosio je dresove Borusije Dortmund, Intera, Bajerna, Totenhema, za reprezentaciju je odigrao 134 utakmice i sada bi mogao da potpiše za Barselonu. Za hrvatski tim odigrao je samo 12 mečeva.

"Znalo se od prvog dana da Ivan verovatno ostaje do kraja leta. Nažalost, u poslednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obe strane u mirnom tonu zaključile kako se saradnja neće nastaviti. U narednim danima ćemo doneti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora", rekao je sportski direktor Nikola Kalinić, nekadašnji Perišićev saigrač.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Ivan Perišić ulazi u Arenu