Slušaj vest

FK Crvena zvezda objavila je na svom zvaničnom sajtu da je ugostila visoku delegaciju Narodne Republike Kine "sve sa ciljem dodatnog unapređivanja već dobro postojećih odnosa i jačanja saradnje u svim strukturama", navode oni. Delegaciju su primili predsednik Svetozar Mijailović, sportski direktor Mitar Mrkela, direktor Omladisnke škole Nikola Jelić i direktor poslovnog razvoja Stefan Mrlješ, dok je u njihovom društvu naravno bio i ministar sporta i omladine Republike Srbije Zorana Gajića

Kako prenose crveno-beli u višečasovnim razgovorima sa visokom kineskom delegacijom "dogovoren je dalji razvoj i unapređenje odnosa na zadovoljstvo obe strane". Kinesku delegaciju je predvodila potpredsednica kineske Vlade Šen Đikin, zajedno sa ministrom za sport Đao Đidanom, direktorom fudbalskog saveza Kine Song Kai i zamenikom generalnog sekretara državnog saveta Liu Đuhui.

"Doček delegacije koju su činili još 14 visokih zvaničnika NR Kine je upriličen u Muzeju FK Crvena zvezda, gde su naši dragi gosti imali priliku da saznaju više o istoriji kluba i velikim sportskim dostignućima Crvene zvezde. Potom je u svečanoj sali kluba održan zvanični deo sastanka. Tom prilikom, dve strane su razmenile iskustva iz već postojeće saradnje koja je prevashodno bazirana na razvoju omladinskog fudbala u Kini pod patronatom naše Omladnke škole, kao i marketinškog potencijala Zvezde na kineskom tržištu", navodi se na sajtu crveno-belih.

Kineskoj delegaciji predstavljen je i ceo komplet Omladinske škole gde su čak pogledali i utakmicu koja se u tom terminu igrala iza juga Marakane. Kao spona prilikom ovih susreta bio je i nekadašnji trener Crvene zvezde i doskorašnji selektor reprezentacije Kine - Aleksandar Janković.

"Dogovoren je niz budućih koraka i učvršćivanje saradnje, a kineska delegacija je bila prezadovoljna posetom. Nema sumnje da ćemo i u budućnosti nastaviti da sarađujemo na ovakav način, kroz razmenu fudbalskog znanja, odnosno razvoju pre svega mladih i talentovanih igrača", zaključak je sa Marakane.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde