Slušaj vest

Legedanrni fudbaler Osijeka i Veleža, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Bakir Beširević (58) bori se sa teškom bolešću. On je kontantno na terapijama u Sarajevu, nakon što je operisao oči. Njemu se u poslednje vreme naglo pogoršao vid, zbog čega je morao da bude podvrgnut intervenciji.

Beširević je u poslednjim sezonama pred raspad Jugoslavije igrao za Velež u elitnog fudbalskom rangu tadašnje države, a nakon građanskog rata obukao je dres Osijeka i u Hrvatskoj postao legenda. Dok je nosio dres Veleža u SFRJ je nastupao i protiv najboljih srpskih timova.

"Nažalost naš dragi i legendarni Bakir Beširević ima nešto teže životne trenutke. Počeo je poprilično da gubi vid zbog čega je podvrgnut operaciji očiju nakon koje je na konstantnim terapijama u Sarajevu. Ovim putem našem legendarnom igraču i vernom pratiocu ove stranice želimo što brži oporavak! Baka, vidimo se što pre na našoj Opus Areni! Osijek je uz tebe", napisali su navijači tog hrvatskog kluba.

Beširević je rođen u Orašju, a u karijeri je nosio dres Veleža, Osijeka, Pazinke, ponovo Osijeka i na kraju Orašja. U istoriji Osijeka upisan je kao drugi igrač po broju nastupa i smatra se jednom od najvećih klupksih legendi. između 1996. i 2000. godine odigrao je 19 mečeva za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Fudbaleri Zvezde osvojili Kup Srbije