Slušaj vest

FK Crvena zvezda doputovala je u Bode, grad na krajnjem severozapadu Norveške, gde će u utorak početi dvomeč plej-ofa za Ligu šampiona. Tim Vladana Milojevića otišao je severno od Arktičkog kruga sa novim golmanom Markom Ilićem kao "jedinicom" na skandinavsko gostovanje, koje bi moglo da odredi dalji tok i izgled dvomeča vrednog desetine miliona evra.

Prema ranije objavljenim informacijama, samo od učešća svaki klub zaradiće minimum 18,6 miliona evra, za razliku od 15,6 miliona koliko je bilo garantovano do sada. Sa druge strane, bonusi za pojedinačna ostvarenja su smanjeni, pa će UEFA nagraditi timove za pobedu po 2,1 milion evra, ali će sa druge strane ekipe imati više mečeva i veću šansu da zarade.

Nekada "grupna", sada "ligaška" faza trajaće osam kola, od 17. septembra do 29. januara, kada će biti odigrano poslednje kolo. Nakon njega, UEFA će "pojačano" nagraditi i timove koji će ući u osminu finala, jer će dobiti po 11 miliona evra, za razliku od dosadašnjih 9,6 miliona. Nakon toga, timovi će plasmanom u četvrtfinale, polufinale i finale zaraditi 12,5, 15 i 20 miliona evra. Osvajač Lige šampiona zaradiće 25 miliona od tog uspeha.

Na hladnom severu Skandinavije, Zvezdu čeka zaista veliki novac. Pogledajte kako izgleda grad Bode, u kojem će crveno-beli igrati u utorak od 21 čas.

dušan ninković/mondo Norveška, Bode