Slušaj vest

Dinamo Zagreb pobedio je na svom terenu Karabag iz Azerbejdžana 3:0 i tako napravio ogroman korak ka plasmanu u ligašku fazu Lige šampiona. Golovima povratnika u klub Marka Pjace, plaćenog Rijeci 1,5 miliona evra ovog leta, kao i dvostrukog strelca Sandra Kulenovića (24), Dinamovog đaka, Zagrepčani su uradili najveći deo posla pred revanš zakazan za narednu sredu.

Iako je Pjaca u 29. minutu najavio trijumf hrvatskog šampiona, ipak je ovo bila noć sjajnog rezerviste Kulenovića, nekadašnjeg omladinca Juventusa i Legije iz Varšave, koji je ušao sa klupe u drugom delu meča i sa dva gola najavio da će se najveći evropski klubovi i ove jeseni smenjivati na stadionu "Maksimir".

Uključujući i 1999. godinu i svoj prvi nastup u grupnoj fazi Lige šampiona, Dinamo je osam puta proveo jesen u najjačem takmičenju i osim u slučaju pravog čuda ove sezone dočekaće i deveto učešće u grupi ("ligaškoj fazi") Lige šampiona.

Imao je Karabag prilike da golom "zakuva" meč u Zagrebu, ali je i mladi vezista Dinama Martin Baturina (21) u završnici najpre loše dodao Kulenoviću, a onda i pogodio stativu. Da je pogodio, revanš bi bio apsolutna formalnost, mada ni sa 3:0 nije daleko od toga.

Kurir televizija NOVINAR KURIR TELEVIZIJE NA MESTU UBISTVA VEHABIJE U NOVOM PAZARU: Građani izbegavali da govore javno!