Slušaj vest

Nekadašnji omladinac Crvene zvezde i mladi reprezentativac naše države Radomir Đalović je spreman za debi na klupi Rijeke! Sa 18 i po godina je 2002. godine bio prvi fudbaler koji je iz naše zemlje otišao u Hrvatsku da igra, a sada će nastaviti da gradi trenersku karijeru u Hrvatskoj. Bio je dve godine asistent u Rijeci, a nakon odlaska Željka Sopića preuzeo je ekipu samostalno.

"Čeka nas zahtevna utakmica protiv suparnika koji igra malo drugačije budući da njihov trener forsira nešto direktniji fudbal. Došli smo kasno iz Švedske, ali pripremićemo se za ovu utakmicu. Želeo bih da pohvalim moje igrače koji su imali veliku želju da igraju, Radeljić i Rukavina su imali visoku temperaturu, Petrović je rizikovao da pogorša povredu lože, naš kapetan Smolčić ima veliki problem s mišićem, ali je i on uprkos svemu želeo da igra, mi smo odlučili suprotno. Moj posao je da podignem tim i pripremim je za utakmicu koja nam je izuzetno bitna da se vratimo na pobednički kolosijek i da napravimo dobru atmosferu pred Olimpiju", naglasio je na startu svoje odiseje na klupi Đalović. 

Rijeka je u prva dva kola sa Željkom Sopićem na klupi savladala Lokomotivu 4:0 i igrala je 0:0 sa Varaždinom, a sada je cilj da se digne forma pred duele plejofa kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Olimpije iz Ljubljane. "Gledao sam Istru protiv Dinama i Gorice, imaju trenera koji ima svoj stil, tim koja želi da se nadigrava, koja dobro koristi brzinu prema napred. Sigurno imaju svoje prednosti, dolaze sa svojim ambicijama, ali ja očekujem da se mi nametnemo od prve sekunde i da se sve nas pita. Očekujem dobar rezultat i da se na temelju toga dobro spremimo za četvrtak", rekao je Đalović. 

NIJE DOČEKAO ZVEZDU, PA ZAIGRAO ZA REPREZENTACIJU ZBOG HRVATSKE

MN Press Radomir Đalović

Kao jako mlad je iz Crne Gore u omladinsku školu Crvene zvezde, tu je postao veliki prijatelj sa Nemanjom Vidićem, ali nikada nije dočekao debi. Jednostavno tih godina je konkurencija u napadu crveno-belih bila prejaka. 

"Došao sam kao dete sa 13 godina iz Bijelog Polja. Sam, nikog nisam znao u Beogradu, svi su mi ostali u Bijelom Polju i bilo je teških trenutaka. Ali to me je izgradilo kao čoveka. Živeo sam pet godina u onoj baraci preko puta Marakane kod pekare Kruna, sa Nemanjom Vidićem, bili smo drugari, kao i sva deca koja dođu sa strane u Zvezdu. Vidić je tada bio mršav, nije imao razvijene grudi, ali je uvek bio striktan i posvećeno trenirao. Stekao sam tamo mnogo prijatelja, trenirali su me legende poput Duleta Savića, Vojina Lazarevića, Mileta Jovina, Kuleta Aćimovića, Zvonka Radića", rekao je u intervjuu za "Mocart sport". 

Kao jako mlad nije hteo da čeka šansu, a posle Zvezde je nije dobio ni u ekipi Železnika. Pozvao je Zagreb i on je sa 18 godina otišao u Hrvatsku! Posle njega su dalje karijere u Hrvatskoj pravili Dušan Kerkez, Dragan Žilić, Marko Vešović, ali pre Đaloviča se niko nije odlučio za takav potez. Posle Zagreba je otišao u Arminiju i Kajtzerui, a onda se vratio u Hrvatsku i odigrao je dve sezone u klubu. Kasnije je još jednom dve sezone nosio njihov dres, a kao reprezentativac nastupio je 26 puta za Crnu Goru. Pre nastupa za Crnu Goru dobre igre u Zagrebu naterale su Vladimira Petrovića Pižona da ga pozove u mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Uroš Spajić, Crvena zvezda