Slušaj vest

Crvena zvezda poražena je u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Bode Glimta (2:1) i zna da mora mnogo bolje u revanšu za osam dana u Beogradu. Opšti utisak bio je da pojedini igrači, pre svega u odbrani, nisu bili dorasli zadataku protiv norveškog šampiona, međutim ni ovoga puta Vladan Milojević "nije dao na svoje igrače".

Na konferenciji za medije bio je vrlo zaštitnički nastrojen prema svima njima, počevši od golmana Marka Ilića. Na pitanje da li je krivac za gol, burno je reagovao: "Vi stvarno tražite od mene da kažem ko je kriv, da pričamo o 'streljanju'. Nije niko kriv, ja sam kriv za sve! Da li je neko primio loše ili odigrao, nemojte molim vas... Ja ću vam odgovoriti, nemam problem, ali zašto koristimo te reči. Da li bi trebalo da ga 'obesimo' i stavimo na Terazije. Ja sam najodgovorniji, ja pravim taktiku i stavljam igrale u tim. Imam puno poverenje u njih", poručio je Milojević.

Ista situacija bila je i na pominjanje bekova - pošto je novinar ocenio da su bili "jako loši"? I tu je Milojević reagovao "defanzivno" od starta: "Šta to znači, bili su jako loši? Ne možemo da sedimo na tribini i kažemo da su jako loši ili nisu jako loši. To su momci koji su davali sve od sebe. Mimović je budućnost Zvezde, dao je gol. Imamo Seola i Rodića, oni daju maksimum. Nekada vam protivnik ne dozvoljava. Seol je desnonog, a igra na levoj strani".

EPA, Mats Torbergsen/NTB Bode Glimt Crvena zvezda

Nije mu se dopalo ni pitanje o tome "kakva je ideja bila od starta", objasnivši da su igrali tako da ne "upadnu u njihovu zamku" jer su na tom brzom veštačkom terenu - mnogi gubili glavu - i to Zvezda sebi nije htela da dozvoli. Zato je rekao i da su igrali nešto povučenije do vođstva Bodea. "Zašto nismo krenuli ranije napred? Šta znači krenuti napred? Nismo mogli i nismo ni želeli da se jurimo sa njima", dodao je Milojević.

Uz poruku da se nada punoj "Marakani" i napomenu da će ostaviti srce na terenu, istakao je da je optimista pred revanš: "Uvek sam optimista. Ovo je prvo poluvreme, imaćemo u Beogradu utakmicu za osam dana. Bode je bliže prolazu i igra fenomenalno, a mi mamo 90 minuta pred našom publikom i spremićemo se za to", zaključio je Milojević.

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Navijači Crvene Zvezde u Norveškoj