Slušaj vest

TSC je ubedljivo izgubio od Makabija (3:0) u prvoj utakmici dvomeča plej-ofa za Ligu Evrope. Tim iz Bačke Topole nije mogao da bude ravnopravan protivnik u situaciji u kojoj je do poluvremena ostao bez dvojice isključenih igrača. Štoper Mateja Đorđević rušio je napadača Makabija sa leđa dok je išao u izglednu šansu, a vezista Mihajlo Banjac dobio je crveni u 47. zbog starta na sredini terena "otvorenim stopalom" na nogu protivnika.

Tim Žarka Lazetića, doskorašnjeg trenera TSC-a, imao je u tim trenucima vođstvo 1:0, stečeno golom mladog napadača Dona Turgemana u 27. minutu, a u nastavku su praktično rešeni i meč i dvomeč, golovima Dora Pereca u 63. i Elada Madmona u 83. minutu.

Zbog rata Izraela i Hamasa, ovaj meč bio je odigran u Sombatelju, a sledećeg četvrtka u Bačkoj Topoli biće potrebno da se dogodi nešto veće od čuda, s obzirom na viđeno na terenu u Mađarskoj, kao i na dosadašnje loše rezultate TSC-a u Superligi i poraze protiv Radničkog iz Niša, OFK Beograda, rami sa Sparatakom iz Subotice...

Ipak, uteha TSC-u ostaje to da će sigurno ove jeseni igrati u evro-takmičenjima, jer je osvajanjem trećeg mesta u Superligi prošle sezone izborio direktan plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Arena Sport TSC - Partizan 3:3