Slušaj vest

FK Partizan doživeo je i treći evropski poraz u Humskoj ovog leta, jer je izgubio i u duelu protiv Genta, na startu dvomeča plej-ofa za Konferencijsku ligu. Belgijanci su trijumfovali rezultatom 1:0, a crno-beli su propustili niz prilika da makar izjednače i za to će za nedelju dana u gostima "juriti" preokret koji bi im doneo evropsku jesen.

Posle utakmice u Humskoj, oglasio se trener crno-belih Aleksandar Stanojević. "Da ne budem demagog, izgubili smo, ali stvarali smo šanse, nismo bili kao ranije kada nismo bili opasni. Sada jesmo, stvarali smo dosta šansi, nažalost, nismo iskoristili to što smo imali. Gent je dobra naravno ekipa, ali mislim da smo zalzužili više od ovoga", kazao je trener crno-belih.

Bio je upitan Partizanov trener u čemu leži šansa njegovog tima za nedelju dana? "Vruća je glava, da vidimo analizu. Videli smo da možemo da igramo, da možemo da im stvorimo šanse. Žao mi je da nije bilo navijača, zamislite da smo imali uz ovu igru navijače, mnogo bi to bolje izgledalo".

Na pitanje da li je zadovoljan pristupom svog tima, Stanojević je potvrdno klimnuo glavom. "Zadovoljan sam borbenošću, falilo nam je karaktera. Ako uđete u 16, ako imate šansu, morate da imate veću želju da date gol. Ali borba, zalaganje, sve je danas bilo dobro".

MN Press Partizan Gent

S obzirom na to da za vikend crno-beli neće igrati protiv Spartaka iz Subotice, imaće nedelju dana da se pripreme za revanš u kojem će im ulog biti grupna faza.

MONDO Aleksandar Stanojević