Slušaj vest

Dugogodišnji reprezentativac Srbije Stefan Mitrović bio je ovog četvrtka kapiten Genta, Partizanovog rivala u evro-kvalifikacijama u Humskoj. Sa svojim timom on je trijumfovao 1:0 u Humskoj i napravio veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu Konferencijske lige. Posle meča je priznao da mu je bilo žal zato što na tribinama nije bilo navijača, odnosno što njegovi najbliži nisu mogli da ga gledaju uživo u gradu u kojem se rodio.

" Žao mi je zbog toga što moja porodica i prijatelji nisu mogli da budu tu. Međutim, uvek mi je drago da dođem u moj grad. Ovde sam rođen, odrastao i vazduh Beograda je uvek najlepši", rekao je on za TV Arena sport.

Defanzivac rođen 1990. godine ponikao je u Crvenoj zvezdi i Radu, a seniorsku karijeru počeo je u Petržalki 2009. Samo sezonu je proveo u Superligi, igrajući za Metalac u takmičarskoj 2011/12, a nastupao je i za Kortrajk, Benfiku B, Valjadolid, Frajburg, Gent od 2015. do 2018, potom za Strazbur tri godine, Hetafe takođe tri godine... U Gent se vratio u februaru ove godine i potpisao ugovor do leta 2026.
"Velika je odgovornost biti zamenik kapitena u ovakvom klubu koji je izuzetno organizovan, čast je velika i drago mi je što mogu da predstvaljam Gent. Dao mi je mnogo, imao sam ovde neverovatne trenutke, u teškom trenutku su mi izašli u susret, dali mi dugačak ugovor u ovim godinama...", kazao je štoper koji je za Srbiju igrao 36 puta.

MN Press Partizan Gent

Komentarišući utakmicu i pobedu svog tima, rekao je: "Izuzetno sam zadovoljan kako smo izgledali večeras. Kao i Partizan i mi se nalazimo u tranzicionom periodu, otišlo nam je par izuzetno važnih igrača, ali pokazali smo karakter, izašli samouvereno i mislim zasluženo pobedili, iako su oni imali neke šanse. Nisu nas iznenadile, znamo da Partizan u Evropi nije imao rezultate, ali to je odlična ekipa, veliki klub i jak individualni kvalitet. Dali smo kol iz prekida, oni su vrlo bitni, dobro smo se pripremili, pobedili smo u prvom poluvremenu, nosimo prednost na revanš, ali ništa nije gotovo. Znamo da nas očekuje teška utakmica i imaćemo vremena da se pripremimo, jer za vikend nećemo imati meč u domaćem prvenstvu", dodao je Mitrović

Kurir Partizan, grobari