Slušaj vest

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić još nema klub za narednu sezonu, a saga oko njegovog narednog angažmana traje gotovo celo leto. Na početku letnjeg prelaznog roka za krilnog napadača bila je zainteresovana Crvena zvezda, ali se tada nisu poklopile sve kockice. Interesovanje je opalo u međuvremenu, a Radonjić bi sada mogao da se vrati - ne u Zvezdu, nego u Španiju gde je igrao krajem prošle sezone.

Po informacijama koje stižu, za brzonogog fudbalera rođenog u Nišu interesuje se Alaves! Taj španski klub vidi Nemanju Radonjića kao idealnu zamenu za Luisa Riohu, kojeg su prodali Valensiji u transferu teškom 1.200.000 evra. Odmah su se okrenuli ka Srbinu, koji bi mogao da postane saigrač Nikole Maraša i Aleksandra Sedlara u elitnom rangu španskog fudbala.

Reklo bi se da Alaves ima otvoren put ka potpisu Nemanje Radonjića. Majorka se još na početku prelaznog roka izjasnila da ne želi da ga otkupi, Crvena zvezda popunila je krilne pozicije stranim fudbalerima, a interesovanje Empolija i drugih klubova nije tako izraženo kao što je bio slučaj tokom prethodnih nedelja. Španskom klubu na ruku ide i Radonjićev status u klubu...

Nemanja se samoinicijativno nije pojavio na početku priprema, što je klupskim čelnicima bio signal da je njegov boravak u Torinu završen. Trener Torina ga je precrtao iz tima, pa će povremeni srpski reprezentativac morati da pronađe novu sredinu za nastavak karijere.

BONUS VIDEO:

ArenaSport Nemanja Radonjić gol