Slušaj vest

Nakon što su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisali Vojvodinu, fudbaleri Ajaksa su put ka grupnoj fazi nastavili protiv Jagelonije, koju su u prvom meču ubedljivo savladali (4:1). Stigli su na korak od grupne faze, a jedan od najboljih igrača tima iz Amsterdama nada se da će rivali u njoj biti atraktivniji od dosadašnjih.

Sramotna izjava Stivena Berhojsa u kojoj je uvredio Poljsku i Srbiju stigla je iako ničim nije bio isprovociran. Zapravo, Ajaks se veoma obradovao dolasku u Srbiju i na društvenim mrežama je isticao koliki značaj za istoriju njihovog tima ima to gostovanje. Igrali su protiv Vojvodine u kojoj je ponikao njihov nekadašnji kapiten Dušan Tadić, a meč je odigran u Bačkoj Topoli, rodnom mestu doskorašnjeg kapitena reprezentacije Srbije. Berhojsu se, izgleda, ništa od toga nije svidelo.

"Srećan sam da smo ovako uverljivo pobedili u prvoj utakmici. Sada ćemo u Evropi putovati na lepa mesta, ne moramo više u Poljsku ili Srbiju", rekao je Stiven Berhojs nakon meča protiv poljskog tima. Ovakva izjava isprovocirala je reakcije u Poljskoj i Srbiji, sasvim opravdano.

Stiven Berhojs (32) je u karijeri igrao za Tvente, Venlo, AZ Alkmar, Votford, Fejnord i od 2021. godine je član Ajaksa. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 46 utakmica, a dva puta je bio šampion svoje zemlje - sa Fejnordom i Ajaksom.

BONUS VIDEO:

Kurir/Petar Aleksić Crvena Zvezda vs Vojvodina