Slušaj vest

Takmičenje na US openu ove godine biće zanimljivo jer ćemo gledati pohod Novaka Đokovića na 25. grend slem titulu, Janik Siner će kao prvi nosilac igrati nakon doping skandala, Karlos Alkaraz će pokušavati da stigne do još jednog velikog trofeja, a silne borbe će se voditi i u ženskom delu žreba - pre svega između Ige Švjontek, Arine Sabalenke, Koko Gof... U glavnom žrebu biće i Destani Ajava.

Iako vam ovo ime i prezime ne znače mnogo, devojka iz Australije pravi je heroj kvalifikacija na poslednjem grend slemu sezone. Ona je svojevremeno, sa samo 17 godina, bila među 150 teniserki planete, a zatim je imala velikih problema u karijeri i privatnom životu. Sve je kulminiralo veče pred 22. rođendan, kada je pokušala da izvrši samoubistvo.

"Želela sam da se bacim sa mosta na prugu. Troje prolaznika su me odvukli odatle i odvezli kući. Nisam želela da dočekam svoj 22. rođendan, ali znam da su moji porodica i prijatelji srećni što sam živa na ovaj dan kojim treba da se ponosim. Nekada naletite na ljude u životu koji učine da se osetite da niste vredni ljubavi, ali evo što sam naučila ‘Bog je veran, i neće dozvoliti da budeš testiran više od granice svoje snage, ali će ti testom pružiti put napolje kako bi mogao da ga izdržiš’. Hvala vam što mi šaljete ljubav", napisala je Destani na svom Instagram nalogu.

Instagram/desaiava/printscreen Teniserka koja je pokušala da izvrši samoubistvo.

Nakon nekoliko teških godina, Destani sada ponovo misli o tenisu. Stigla je do 180. mesta na WTA listi, izborila se za kvalifikacije u Njujorku, a zatim tamo preskočila sve prepreke i upala u glavni žreb turnira. Ne računajući Australijan open, koji se igra u njenoj zemlji, ovo će joj biti prvo pojavljivanje u glavnom žrebu nekog grend slem turnira.

Već je savladala Gerganu Topalovu, Mai Hontamu i Anu Konjuh, a ukoliko bi u prvom kolu turnira napravila senzaciju i eliminisala četvrtu nositeljku Elenu Ribakinu možda bi joj se otvorio put čak i za plasman među sto najboljih na planeti. Svakako, takav rezultat može i da sačeka - važno je da nakon svih problema Destani ponovo igra vrhunski tenis i uživa na terenu.

BONUS VIDEO:

instagram/anaivanovic Šta doručkuje Ana Ivanović