Slušaj vest

FK Crvena zvezda ušla je u Ligu šampiona i zaradila desetine miliona evra. Samo učešće u novoj, "reformisanoj" Ligi šampiona, donosi svim timovima osnovnu zaradu od 18,6 miliona evra. Svaka pobeda biće nagrađena sa 2,1 milion evra, a remi sa 700.000 evra.

Podsetimo, ove sezone timovi će imati više šansi da zarade, jer više nema grupne faze, koja je sada pretvorena u dužu, "ligašku" fazu. To znači da će timovi igrati u osam kola grupne faze, počev od 17. septembra, a zaključno sa 29. januarom. U tih osam kola po četiri puta biće domaćini i gosti i neće igrati po dva puta sa istim timovima.

U plej-of za nokaut fazu plasiraće se 16 timova, rangiranih od 9. do 24. pozicije, dok će osam prvoplasiranih ekipa direktno u osminu finala. UEFA je smislila i nagrađivanje na osnovu "akcija" svakog od 36 učesnika. Svaki tim ima po jednu akciju vrednu 275.000 evra, koja donosi i mesto na tabeli. Tako će prvoplasirani imati na kraju 36 askcija i zaradiće 9,9 miliona evra.

Takođe, svaki tim koji izbori plasman u sledeću fazu zaradiće 11 miliona evra i ni to nije sve, jer je UEFA spremila i dodatni nagradni font od ukupnog zbira 853 miliona evra, koji je zasnovan na istorijskom uspehu klubova u UEFA takmičenjima i na vrednosti "nacionalne i globalne vrednosti TV prava". Sve u svemu, ogroman novac leći će u kasu šampiona Srbije.

MN Press Crvena zvezda VS BODO GLIMT

Sve to Zvezda je zaradila uspehom u dvomeču plej-ofa protiv Bode Glimta, u kojem je preokrenula poraz u gostima 1:2 pobedom 2:0, golovima Bruna Duartea iz penala u prvom delu meča i Uroša Spajića u drugom delu, posle kornera. Bili su to golovi vredni desetine miliona evra.

Zvezda je četvrti put ušla u grupnu fazu Lige šampiona i treći put je to uradila pod vođstvom Vladana Milojevića, koji ima i dalje impresivni niz, jer još nije doživeo poraz sa Zvezdom u bilo kom evropskom dvomeču.

Bonus video: Podrška Bori Đorđeviću sa pune Marakane

MONDO Podrška Bori Đorđeviću od navijača Zvezde