Slušaj vest

Crvena zvezda eliminisala je Bode Glimt i kvalifikovala se za Ligu šampiona, a rivale u ligaškoj fazi saznaće u četvrtak od 18 časova! Tada je zakazan žreb u Monaku, na kojem će prvi put automatski biti izvučeni timovi.

Za razliku od dosadašnjih timova, svi timovi učestvovaće u jednoj ligi od 36 timova, ali neće igrati protiv svih ekipa, već protiv osam. Učesnici više neće igrati protiv istih timova kod kuće i u gostima, već će u svih osam utakmica igrati protiv različitih rivala. Da bi bilo određeno osam različtih rivala, timovi će biti isprva 'podeljeni u četiri "šešira", a svaki tim će igrati sa po dva iz svakog šešira. Jedan od ta dva biće joj rival kod kuće, drugi na strani.

To znači da iako su Crvena zvezda i Dinamo Zagreb u istom, trećem "šeširu", moguće je da se sretnu i da odigraju prvi međusobni susret od raspada Jugoslavije. Zagrepčani su se kvalifikovali za Ligu šampiona nekoliko sati pre Zvezde.

Zvezda će biti smeštena u treći šešir i igraće osam utakmica u "ligaškoj" fazi, koja će trajati najduže do sada, sve do 29. januara. Ukupno će učestvovati 36 timova, direktan plasman u osminu finala izboriće prvih osam ekipa, a od 9. do 24. mesta igraće u "plej-ofu", u kojem će igrati dvomeče šesnaestine finala.. Pročitajte i koliko novca će Crvena zvezda zaraditi od Lige šampiona.

Svi timovi na 25. mestu ili ispod njega, biće eliminisani i neće ići u Evropa ligu.

BONUS VIDEO: Podrška Bori Đorđeviću sa pune Marakane

MONDO Podrška Bori Đorđeviću od navijača Zvezde