Slušaj vest

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole igraće u novom sistemu Konferencijske lige, a tamo će ih predvoditi novi šef stručnog štaba. Nakon bolnih poraza od Makabija iz Tel Aviva na čijoj klupi sedi Žarko Lazetić otkaz u Bačkoj Topoli dobio je njegov naslednik Dean Klafurić!

Hrvatski stručnjak napušta Bačku Topolu nakon tek nekoliko mečeva na klupi TSC-a, a već se zna i njegov naslednik. Ekipu koja je prethodnu sezonu završila na trećem mestu u Superligi ka uspesima u Konferencijskoj ligi i novim dobrim rezultatima u srpskom fudbalu povešće Jovan Damjanović (41), nekadašnji direktor Voždovca i doskorašnji selektor kadetske reprezentacije! Tu informaciju potvrdio je Janoš Žemberi novinarima televizije "Arena Sport" u Monaku, nakon izvlačenja parova za evropsku jesen.

"Da, promenili smo šefa stručnog štaba. nije krenulo kako smo zamislili, a puno smo uložili. Nikada nismo imali bolju ekipu, očekivanja su bila daleko veća. Jovan je naš novi šef, on vodi našu ekipu u Konferencijsku ligu", rekao je Žemberi.

Damjanović je svojevremeno nastupao za reprezentaciju Jugoslavije do 16 i 18 godina, a dres seniorske reprezentacije sRbije obukao je tri puta. Igrao je na mestu napadača, ponikao je u Crvenoj zvezdi, a promenio je veliki broj timova. Nosio je dres Sutjeske iz Nikšića, Radničkog iz Obrenovca, Rada, Železnika, Borca iz Čačka, Rida, Padeborna, Vehen, pa ponovo Borca, Dinamo Minska, Dinamo Bresta, OFK Beograda, Hunana, Novog Pazara i Voždovca u kojem je završio karijeru.

Nakon igračke karijere bio je direktor u Voždovcu dok se taj tim takmičio u Superligi Srbije, a u dva mandata je i predvodio "Zmajeve" kao prelazno rešenje, nakon otkaza koje je tim iz Zaplanjske uručio svojim trenerima. Poslednjih godina radio je u Fudbalskom savezu Srbije, kao selektor reprezentacija do 17 i 18 godina. Pod njegovom komandom kadeti su stigli do polufinala Evropskog prvenstva.

BONUS VIDEO:

Arena Sport TSC - Partizan 3:3